Експерт розповів, як вирішити проблему з фінансуванням спортшколи в Луцькому районі

Експерт розповів, як вирішити проблему з фінансуванням спортшколи в Луцькому районі
Будівля ДЮСШ. Скріншот з відеосюжету

Радник Волинського Центру розвитку місцевого самоврядування Анатолій Матвіюк пояснив, як вирішити питання щодо фінансування спортшколи Луцького району.

Про це інформує Волинський Центр розвитку місцевого самоврядування, створений за підтримки Програми «U-LEAD з Європою» та Мінрегіону України.

Нагадаємо, грошей на фінансування ДЮСШ не можуть знайти тому, що всі кошти цьогоріч йдуть на розвиток новостворених ОТГ. Раніше їх ПДФО йшло до районного бюджету, звідки і фінансується спортшкола. Нині ці кошти надійдуть до громад.

Анатолій Матвіюк розповів, що школа знаходиться на території поміж Заборольською ОТГ і містом Луцьком. Понад 40% спортсменів, які займаються у школі, мають міську прописку, тому варто вирішити, хто візьме цю школу на утримання, а хто - буде її співфінансувати, бо у ній також займаються спортсмени із кількох ОТГ.

У ДЮСШ 200 спортсменів і працюють 12 тренерів. Наразі фінансування на січень і лютий знайшли у районному бюджеті.


Бажаєте читати першим найважливіші новини Луцька та Волині? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram! Також за нашим сайтом можна стежити у Facebook, Google+ та Instagram.

Залишити коментар
#БудьПершим — підписуйся на нас у соцмережах:
Попередня новина Спортивний клуб «Воїн» переїхав у новий зал
Наступна новина У селі на Волині намагались обікрасти церкву
Останні новини
Схожі новини