У Луцькому районі не знають, де взяти гроші на спортшколу. ВІДЕО

У Луцькому районі не знають, де взяти гроші на спортшколу. ВІДЕО
Дитячо-юнацька спортивна школа відділу освіти Луцької РДА. Скріншот із відео

У Луцькому районі не можуть знайти фінансування для діяльності спортшколи, адже всі кошти цьогоріч йдуть на розвиток новостворених ОТГ.

Чи знайдеться бюджет для спортивної школи, чи заклад таки доведеться зачинити, вирішували 14 січня у стінах Луцької РДА, ідеться у сюжеті Сфери-ТВ.

Заклад нібито планують зачинити, мовляв, відсутні кошти для його фінансування в бюджеті Луцького району, адже після об’єднання територіальних громад всі кошти спрямували на їхній розвиток.

«Кошти відійшли в об’єднані громади. На даний час в бюджеті Луцького району вони відсутні. Лишилося 10 відсотків. Для того, щоб існувала спортшкола, потрібно на рік 3,5 мільйона. Комунальні послуги – півтора мільйони. Два мільйони – на заробітні плати», – розповів директор дитячо-юнацької спортивної школи Луцького району Анатолій Фіц.

Директор закладу підкреслює, що серед 178 шкіл України дитячо-юнацька спортивна школа Луцького району посідає 12-те місце. Тут працюють високопрофесійні тренери, які допомагають дітям здобувати перемоги навіть на міжнародному рівні.

По допомогу та роз'яснення захисники спортивної школи прийшли до голови Луцької районної державної адміністрації Тараса Яковлева

«В нас фінансується велика армія чиновників. Все фінансується, крім спорту. Мені не байдужа доля цієї спортшколи», – зазначив представник громадськості Валерій Шварцкоп.

Голова Луцької районної адміністрації Тарас Яковлев погоджується, що проблема дійсно дуже серйозна і стосується не лише спортшколи, але й районної бібліотеки та будинку культури. Раніше всі ці об’єкти фінансувалися районною радою, але після реформи децентралізації все змінилося. Єдиний вихід – передати установи в комунальну власність громад. 

«Це дуже хороші об’єкти, вони з дуже гарною інфраструктурою, їх не треба відновлювати, ремонтувати, реконструктуювати. Місяць тому був написаний лист-прохання до керівництва Луцької міської ради про те, щоб вони розглянули можливість фінансування і передачі цих об’єктів в міську комунальну власність. Поки що рішення місто луцьк не прийняло», – зауважив посадовець.

Тарас Яковлев додає, що зараз всі кошти дійсно спрямовуються на розвиток ОТГ. Голови громад не готові фінансувати функціонування об’єктів районного рівня. Луцька міська рада з певних причин теж, образно кажучи, не палає бажанням забрати спортивну школу, будинок культури та районну бібліотеку в комунальну власність міста.

Аби хоч якось зрушити ситуацію з мертвого точки, зібрали круглий стіл із головами ОТГ, на якому вдалося дійти до певного консенсусу. 

«Не сильно зацікавлені в фінансуванні цих об’єктів, оскільки дітей їхніх об’єктивно там дуже мало навчається. 60 відсотків дітей, які відвідують спортивну школу, – це діти лучан. Ми з ними вирішили, що вони профінансують ту частку, відповідно до якої займаються їхні діти», – повідомив Тарас Яковлев.

 


Бажаєте читати першим найважливіші новини Луцька та Волині? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram! Також за нашим сайтом можна стежити у Facebook, Google+ та Instagram.

Залишити коментар
#БудьПершим — підписуйся на нас у соцмережах:
Попередня новина У Берестечку релігійна громада виходить із Московського патріархату
Наступна новина Поетесу з Волині відзначили на конкурсі у Парижі. ФОТО
Останні новини
Схожі новини