Експоліцейський з Волині з початку великої війни вступив до лав ЗСУ

Експоліцейський з Волині з початку великої війни вступив до лав ЗСУ

Експоліцейський на пенсії Олександр з лютого 2022 року проходить військову службу в батальйоні Луцького району 100 омбр.

Понад 25 років свого життя наш герой присвятив служінню українському народу в лавах міліції, а згодом і поліції, пройшовши шлях від оперуповноваженого до начальника одного із підрозділів. У 2016 році Олександр у званні підполковника вийшов на пенсію. Проте вже у лютому 2022 року експоліцейський знову вдягнув однострій – цього разу піксельний, - розповіли про побратима на фейсбук-сторінці бригади. 

Початок повномасштабного вторгнення зустрів у рідних Ківерцях, там же пішов до військкомату і за розподілом потрапив до 100 бригади.

Свій військовий шлях розпочав на посаді старшого водія, але, враховуючи професійний та життєвий досвід, вже невдовзі був призначений головним сержантом одного із бойових підрозділів батальйону.

Вже у війську Олександр обрав собі позивний «Шахматист», адже дуже полюбляє грати у шахи.

«У житті, як і у грі, потрібно прораховувати свої дії на кілька ходів наперед, перш ніж щось зробити. А особливо, коли це стосується людських життів», – розповідає військовослужбовець.

За успішне виконання службових обов’язків наш співрозмовник був нагороджений відзнакою «За оборону рідного краю» від командування бригади, а у квітні цього року Олександр обійняв нову посаду – інструктора штабу.

«Роби те, що повинен, і роби це професійно. Разом із тим, в будь-якій ситуації необхідно залишатися людиною. Тоді і люди ставитимуться відповідно, незалежно від статусу», – запевняє «Шахматист».

Найбільше наш герой прагне повернутися додому із Перемогою, адже там на нього чекає велика любляча родина: дружина Наталія, 14-річний син Богдан та 16-річна донечка Софія, а також батьки: Сергій Михайлович та Катерина Герасимівна.

Разом із тим, Олександр не розуміє людей, які намагаються так чи інакше уникнути служби у Збройних Силах.

«Якщо не стати на захист Батьківщини зараз – потім доведеться воювати за чужу армію і чужі цінності», – переконаний «Шахматист».


Бажаєте читати першим найважливіші новини Луцька та Волині? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram! Також за нашим сайтом можна стежити у Facebook, Google+ та Instagram.

Залишити коментар
#БудьПершим — підписуйся на нас у соцмережах:
Попередня новина СБУ затримала блогерів, які «засвітили» позиції ЗСУ у соцмережах
Наступна новина Як довго підтримувати чистоту в квартирі? Ефективні методи прибирання
Останні новини
Схожі новини