Екзотичні фрукти: смачно, корисно. Де замовити?

Екзотичні фрукти: смачно, корисно. Де замовити?
Фото ілюстративне

У всьому світі є багато різноманітних фруктів, які приваблюють незвичайним виглядом, ароматом і смаком. На жаль, відвідати всі країни, аби спробувати бажані плоди, не завжди вдасться. Тому варто замовити доставку екзотичних фруктів додому, щоб отримати не тільки гастрономічне задоволення, але й багато позитивних емоцій.

У чому користь

Екзотичні фрукти не лише мають надзвичайний смак і цікавий вигляд. Їх варто регулярно споживати, оскільки вони корисні для здоров’я. Плоди містять велику кількість вітамінів, макро- і мікроелементів, а також мінералів.

Рекомендується замовити такі екзотичні фрукти:
1. Манго – фрукт містить багато клітковини і органічних кислот.
2. Мангостан – досить ситний, при тому не містить великої кількості калорій. Мангостан — хороший антиоксидант, тому допомагає виводити з організму шкідливі речовини.
3. Рамбутан – покращує травлення, а також позитивно впливає на стан шкіри. До того ж, містить велику кількість вітаміну С.
4. Кумкват – цей невеликий фрукт містить велику кількість вітамінів А, B і С, а також залізо, фосфор, кальцій і калій. Кумкват підтримує захисні функції організму, підвищує імунітет, а також допомагає позбавитись від холестерину.

Окремо варто виділити цитрусові. Екзотичні фрукти містять вітамін С, який допомагає впоратися з вірусами і стимулює імунітет. Цитрусові варто споживати весь рік, аби бути не тільки здоровим, але й в хорошому настрої.

Які екзотичні фрукти варто спробувати

Ми уже давно звикли до бананів, ананасів і різного роду цитрусових, тому може здаватись, що здивувати чимось буде доволі важко. Насправді ж екзотичних фруктів експортується доволі багато, тому вибрати для себе те, що дозволить насолодитись новими смаками, буде просто.

Лічі — соковитий плід, батьківщина якого — Східна Азія. М’якоть фруктів перламутрова, злегка просвічується. Лічі в консервованому вигляді давно доставляються в різні країни Європи, але тепер є можливість спробувати свіжі плоди. Їх часто використовують для приготування китайських десертів.

Гуава по формі нагадує яблуко, шкірка зелена або жовта. Фрукти вважаються дуже корисними. Смак солодкуватий, з легкою кислинкою, чимось нагадує полуницю і ананас.

Маракуйя буває різної форми, кольору і розмірів — все залежить від виду, а їх декілька сотень. Шкірка доволі жорстка, тому вона не їстівна. М’якоть солодка, аромат доволі яскравий.

Папайя буває яйцеподібною і круглою. У деяких сортів плоди можуть важити до 8–10 кг. Зазвичай у продажі зустрічається невелика папайя — середня вага складає 500 грамів. Шкірка зрілого плоду має жовто-помаранчевий або жовто-зелений відтінок. На смак папайя дуже солодка, нагадує диню.

Пітахайя – яскраво-рожевого кольору, дещо витягнутої форми. Цікаво, що плоди покриті великою лускою, у якої зелені або яскраво-салатові кінчики. М’якоть може бути фіолетового або білого кольору, з великою кількістю дрібних кісточок.

Чому варто скористатись доставкою

Екзотичні фрукти найкраще купувати у перевірених продавців, оскільки саме так гарантується якість, що відповідає стандартам.

При виборі регіонів, з яких буде здійснюватися поставка, враховуються умови вирощування. Для транспортування використовуються спеціальні упаковки, завдяки чому плоди залишаються свіжими.

Зазвичай для того, аби продукція потрапила на прилавки супермаркету, проводиться незалежна експертиза для підтвердження якості.

Екзотичним фруктам забезпечуються відповідні умови зберігання — підтримання потрібної температури, рівня вологи і дотримання правил товарного сусідства.


Бажаєте читати першим найважливіші новини Луцька та Волині? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram! Також за нашим сайтом можна стежити у Facebook, Google+ та Instagram.

Залишити коментар
#БудьПершим — підписуйся на нас у соцмережах:
Попередня новина На Волині чоловіка засипало землею у траншеї: він у стані середньої важкості
Наступна новина Уряд пропонує ввести новий податок на землю в Україні
Останні новини
Схожі новини