Екзотичні уроки в різних частинах світу

Екзотичні уроки в різних частинах світу

Ну от, почався вересень, а значить, час знову прямувати до школи. Чи задумувалися ви колись над тим, як живеться школярам в різних куточках світу? 

У Японії

У деяких школах Японії є дуже незвичайний предмет – “Милування природою”. Його мета – навчити школярів цінувати красу навколишнього середовища, яку через всесвітню комп’ютеризацію сучасні діти просто не помічають. Під час занять діти вивчають особливості розвитку і взаємодії флори і фауни. За ці спостереження вчителі виставляють їм оцінки, а в кінці року школярі навіть здають іспити.

У Німеччині

Незвичайний предмет поки ввели не у всіх школах Німеччини, але ось в одному з навчальних закладів міста Гейдельберг уроки щастя веде директор школи. Головне завдання учнів – навчитися жити в гармонії з собою, слухати своє серце і просто бути щасливим. Іспитів з цього предмету немає, але кожен учень до кінця року повинен втілити в життя власний проект: зняти «добрий» ролик або зайнятися благодійністю.

В Ізраїлі

У деяких школах Ізраїлю введений незвичайний предмет – «Кібербезпека». Приводом для введення цього уроку послужила велика кіберзалежність дітей, про яку почали говорити не тільки батьки, а й медики. На уроках з теорії і на практиці школярів вчать, як поводитися в соціальних мережах, як правильно реагувати і відповідати на коментарі. Також велика частина предмету присвячена залежності від комп’ютерних ігор і про те, як з нею боротися.

В Австралії

Жителів зеленого континенту можна назвати найкращими серферами на планеті. І, щоб зберегти звання кращих підкорювачів хвиль, в усіх школах Австралії були введені уроки серфінгу. Влада країни зробили все можливе для того, щоб на пляжах, бува, не з’явився турист, який катається краще місцевих.

У Вірменії 

На уроках школярів вчать не тільки хореографії, а й розповідають про історію танців. Можливості “відкосити” від цього предмета у школярів немає: в кінці навчального року діти здають іспити. Не отримавши хорошу оцінку з цієї дисципліни, можна залишитися в тому ж класі на другий рік.

У Сполучених Штатах

У всіх американських школах введений незвичайний предмет, який називається “Наукові винаходи”. Його мета – розкрити потенціал юних науковців. Після теоретичного курсу, всім школярам дають одне завдання – винайти щось нове. На його виконання учням дається цілий рік. Після завершення курсу школярі презентують свої винаходи перед усім класом, обговорюють актуальність проекту і виставляють оцінки.


Бажаєте читати першим найважливіші новини Луцька та Волині? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram! Також за нашим сайтом можна стежити у Facebook, Google+ та Instagram.

Залишити коментар
#БудьПершим — підписуйся на нас у соцмережах:
Попередня новина Бюджетна комісія Луцькради перерозподіляла видатки. ВІДЕО
Наступна новина На Волинь везуть тіло загиблого на сході бійця
Останні новини
Схожі новини