Електронне страхування — крок у майбутнє

Електронне страхування — крок у майбутнє
Фото ілюстративне

Електронний поліс ОСЦПВ останнім часом стає усе більш популярним. Особливо серед мешканців великих мегаполісів. Це пояснюється тим, що саме у таких містах люди живуть у дуже стрімкому ритмі. Тому вони намагаються раціонально використати кожну хвилину свого життя. А відвідування офісу страхової компанії для укладання договору навряд чи відноситься до такого якісного використання часу. До того ж, коли є альтернатива. Але економія часу не єдина перевага електронного страхового поліса.

Переваги придбання поліса онлайн

До переваг відносять можливість у спокійній обстановці обрати страхову компанію. Для цього буде потрібен лише доступ до мережі інтернет.

Обравши компанію, також спокійно можна проаналізувати і знайти бажаний варіант страхування. Важливим є й те, що електронний поліс ОСЦПВ відразу формується в базі Моторного (транспортного) страхового Бюро України (МТСБУ), що виключає можливість отримати фальшивку і в той же час гарантовано фіксує угоду в єдиній базі.

Оплата договору також здійснюється за допомогою системи інтернет-розрахунків.

Як оформити страховий поліс

На сайті обраної компанії слід заповнити спеціальну форму, куди заносять наступні дані про себе та свій автомобіль:

  •  паспортні дані, ідентифікаційний код, телефон та електронну адресу;
  • марку та модель автомобіля, його рік випуску, об’єм двигуна.

Заповнювати форму треба дуже уважно — будь-яка помилка зробить поліс недійсним.

Далі фахівці компанії підрахують кінцеву вартість полісу ОСЦПВ, перевірять інформацію.

Після оплати клієнт отримує на свою електронну адресу страховий поліс у форматі PDF. Його можна скачати на будь-який гаджет або роздрукувати і носити з собою. Такий поліс ОСЦПВ важко загубити, але якщо це все ж таки відбудеться, страхова компанія без проблем зможе надіслати ще один варіант.

До речі, впровадження електронного варіанту страхового полісу не скасувало можливості укласти договір в традиційній, паперовій формі. Цей варіант обирають ті, хто має пільги. Таким чином, зараз є можливість обрати найбільш зручний формат. Електронний поліс має таку ж саму юридичну силу, що і паперовий.

Як обрати надійну страхову

У процесі обрання не слід поспішати. Бажано відвідати сайти різних компаній та звертати увагу на наступні особливості:

  • чи має фірма ліцензію? Без цього документу жодна організація не має права займатися своєю діяльністю, і тому він повинен обов’язково бути представленим на сайті. За бажанням його можна перевірити на сайті Моторного (транспортного) страхового Бюро України (МТСБУ). До речі, там також представлені рейтинги українських страхових компаній;
  • наскільки добре представлена фінансова інформація організації. На сайті можуть бути представлені звіти діяльності за останні кілька років. Головне — зрозуміти, що активи перевищують страховий резерв;
  • чи є можливість на сайті за допомогою калькулятора попередньо розрахувати вартість страхування, що дозволить прийняти оптимальне рішення.

Усе це дозволить зробити виважений крок і оформити страховий договір.


Бажаєте читати першим найважливіші новини Луцька та Волині? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram! Також за нашим сайтом можна стежити у Facebook, Google+ та Instagram.

Залишити коментар
#БудьПершим — підписуйся на нас у соцмережах:
Попередня новина Україна найімовірніше отримає вакцину Astra Zeneсa. Її ефективність складає 70%
Наступна новина В Україні за добу виявили 10 136 хворих на коронавірус. Одужало — 15 372
Останні новини
Схожі новини