Енергоефективність великих вікон від стелі до підлоги

Енергоефективність великих вікон від стелі до підлоги

Панорамні металопластикові вікна (великі конструкції від підлоги до стелі) сьогодні дуже популярні. З ними у приміщення потрапляє максимум природного світла. Вони неймовірним чином збільшують простір і трансформують атмосферу житла, продовжуючи її зовнішнім пейзажем. Вони виглядають сучасно, красиво та незвично, дозволяють втілювати в життя оригінальні інтер’єрні та екстер’єрні рішення.

Відтак плюси, які забезпечують вікна великих розмірів, численні та зрозумілі. Проте буває, що від них відмовляються, вважаючи, що встановлення таких виробів унеможливлює забезпечення належної енергоефективності. Чи так є насправді і чи взагалі реально поєднати усі переваги панорамних вікон зі збереженням належного рівня тепла в приміщенні, давайте з’ясуємо.

Теплоізоляція як один із ключових параметрів вибору

Вирішуючи, які саме великі вікна від стелі до підлоги встановити, слід керуватися передусім власними потребами та вимогами. Найкраще в конкретному випадку вікно – не означає найдорожче. Важливо розглянути такі характеристики, як стійкість до статичних та динамічних навантажень, водонепроникність, повітропроникність, звукоізоляція і, звісно ж, теплоізоляція, або енергозбереження. Потрібно визначитися по кожній із них, що саме буде оптимально.

У випадку із теплоізоляцією вікон пам’ятайте: що кращою вона буде, то менше тепла втрачатиметься.

Як забезпечити потрібний рівень збереження тепла в приміщенні?

Керуючись при виборі панорамних вікон такими пунктами:

  •  двокамерний склопакет краще зберігає тепло, ніж однокамерний;
  • великі віконні системи для будинків мають підбиратися індивідуально, з урахуванням їхнього розміщення та призначення;
  • віконні конструкції, особливо від стелі до підлоги – той випадок, коли якість (а відтак і репутація виробника) має чи не вирішальне значення. І саме скло, й рама, а також усі інші конструктивні елементи повинні характеризуватися високим якісним виконанням.

Важливо! У квартирі/будинку, де встановлюється панорамне вікно, має бути професійно реалізована система вентиляції та кондиціонування, забезпечена можливість належного провітрювання. Опалення квартири з панорамними вікнами має бути ретельно продуманим, до найменших дрібниць.

Тож, чи можуть естетика, вишуканість, фантастичний вигляд з дому через велике, на всю висоту, вікно поєднуватися із комфортом і належною енергоефективністю? Звісно, якщо все продумати й реалізувати, як слід.

 


Бажаєте читати першим найважливіші новини Луцька та Волині? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram! Також за нашим сайтом можна стежити у Facebook, Google+ та Instagram.

Залишити коментар
#БудьПершим — підписуйся на нас у соцмережах:
Попередня новина У гімназії на Волині відкрили Меморіальну дошку загиблому Герою. ФОТО
Наступна новина Засудили лучанина, який вбив знайомого в себе в квартирі
Останні новини
Схожі новини