Епіфаній заявив, що українці не готові до «календарної реформи»

Епіфаній заявив, що українці не готові до «календарної реформи»
Фото LIGA.net

Предстоятель Православної церкви України Епіфаній заявив, що календарну систему, яка діє зараз в церкві, необхідно змінювати, проте зараз це «не на часі».

Про це в інтерв’ю для «Радіо Свобода» сказав Предстоятель Православної церкви України митрополит Епіфаній, передає УНН.

«Зараз ми бачимо, що точаться певні дискусії навколо календарного питання, щодо реформи календаря. Але це питання є досить складним, тому що український народ поки що не готовий до «календарної реформи», – розповів Епіфаній.

З його слів, якщо Україна матиме повністю об’єднану Українську Православну Церкву, коли всі православні українці об’єднаються в цій єдиній Помісній православній церкві, тоді легше буде прийняти відповідне рішення.

«Але оскільки зараз ми поки що не всі об’єднані православні, то це питання ми порушуємо, але бачимо, що є певний супротив. Багато звикли до певної дати. Хоча ми святкуємо 25-го (за Юліанським календарем – ред.), якщо ми святкуємо за новим стилем, тому що є різні календарі. Якщо ми зараз говоримо тільки про перенесення Різдва Христового… але потрібно перенести всі святкування. Тоді Покрову ми не будемо святкувати 14-го, будемо святкувати 1-го жовтня, і інші свята, до яких ми так звикли, і Преображення, й інші свята», - зазначив Предстоятель.

Він пояснив, що у такому разі необхідно буде змінювати всю календарну систему, яка зараз діє в церкві.

«Церква загалом не проти, але ми говоримо про те, що це не на часі, потрібно провести велику просвітницьку роботу. Зараз в єпархіях ми проведемо відповідне опитування, побачимо, який відсоток за перенесення, який проти. Будемо аналізувати і у майбутньому я думаю що це питання буде вирішено позитивно», - додав митрополит.


Бажаєте читати першим найважливіші новини Луцька та Волині? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram! Також за нашим сайтом можна стежити у Facebook, Google+ та Instagram.

Залишити коментар
#БудьПершим — підписуйся на нас у соцмережах:
Попередня новина Волинські школярі придбали меблі для потреб онкохворих дітей
Наступна новина В Україні збільшать розмір виплат аліментів
Останні новини
Схожі новини

Публікації відсутні