ЄС не визнає результатів виборів президента Росії в Криму – Могеріні

ЄС не визнає результатів виборів президента Росії в Криму – Могеріні

Високий представник ЄС наголосила на незмінній підтримці Європою територіальної цілісності України.

Євросоюз не визнає результати виборів президента Росії в Криму. Про це заявила представник ЄС з питань зовнішньої політики і безпеки Федеріка Могеріні під час спільної прес-конференції з президентом України Петром Порошенкомпередає прес-служба президента.

«Ми не визнаємо анексію Криму, ми будемо продовжувати впроваджувати нашу політику щодо невизнання цієї незаконної анексії. Ми і надалі засуджуватимемо порушення міжнародного права. І ми також не визнаємо вибори, які будуть проводитися в Криму, і продовжуватимемо санкції в цьому відношенні», – сказала Федеріка Могеріні.

Вона наголосила, що для Євросоюзу надзвичайно важливим є те, що цей її візит відбувається всього за кілька днів до четвертої річниці незаконної анексії Криму Росією.

Представниця ЄС закликала до поваги всіх жителів окупованого півострова та висунула вимогу щодо звільнення всіх людей, які утримуються там незаконно.

Раніше повідомлялося, що Європарламент не направлятиме спостерігачів на президентські вибори в Росії. Як відомо, вибори президента Росії відбудуться 18 березня.

Зазначається також, що Могеріні та Порошенко обговорили питання розгортання миротворчої місії на Донбасі.

«Ця місія діятиме на всій окупованій території, включно з неконтрольованою ділянкою українсько-російського кордону, і матиме статус та формат традиційної миротворчої місії, яка розгортається за рішенням Ради безпеки ООН», – заявив Порошенко.

Президент також повідомив, що запропонував направити на зазначені території ще одну місію послів ЄС для ознайомлення із реальною ситуацією в окупованих окремих районах Донецької та Луганської областей та станом виконання Росією її обов’язків за Мінськими угодами.

За словами Федеріки Могеріні, ЄС надав 700 млн євро гуманітарної допомоги для громадян, які проживають на окупованих територіях. Також заплановано новий транш у розмірі 24 мільйони євро для продовження Спеціальної моніторингової місії ОБСЄ.


Бажаєте читати першим найважливіші новини Луцька та Волині? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram! Також за нашим сайтом можна стежити у Facebook, Google+ та Instagram.

Залишити коментар
#БудьПершим — підписуйся на нас у соцмережах:
Попередня новина Якою буде погода у Луцьку та області 13 березня
Наступна новина Графік відключення світла в Луцьку на 13 березня
Останні новини
Схожі новини

Публікації відсутні