Єврокомісія підготує висновок щодо статусу кандидата України у ЄС до кінця наступного тижня

Єврокомісія підготує висновок щодо статусу кандидата України у ЄС до кінця наступного тижня
Фото: Офіс президента

Зараз Європейська комісія готує висновок для країн-членів ЄС щодо надання Україні статусу кандидата у Союз. Ця робота буде завершена до кінця наступного тижня.

Про це повідомила президентка Єврокомісії Урсула фон дер Ляєн після перемовин з президентом Володимиром Зеленським під час зустрічі Києві, пише «Hromadske».

«Люди довели свою мотивацію і свою рішучу налаштованість, тому я переконана, що ми разом зможемо подолати цю страшну війну, спільно відбудуємо і модернізуємо цю прекрасну країну. Я хочу завершити словами “Слава Україні”», — сказала вона.

Що передувало?

Президентка Європейської комісії Урсула фон дер Ляйєн 11 червня прибула до Києва для зустрічі з президентом України Володимиром Зеленським.

«З президентом Зеленським я підіб'ю підсумки спільної роботи, необхідної для відбудови, та прогресу, досягнутого Україною на її європейському шляху», — написала вона.

У квітні цього року глава Єврокомісії пообіцяла пришвидшену процедуру щодо статусу кандидата в ЄС для України. Тоді ж вона передала Зеленському опитувальник про членство в Євросоюзі.

Що за опитувальник?

Його заповнення необхідне для набуття статусу країни-кандидата на членство в Європейському Союзі. Загалом цей документ складається з двох частин, одна з яких містить політичні та економічні критерії, друга частина охоплює оцінку відповідності українського законодавства актам права Європейського Союзу.

Зрештою першу частину Україна заповнила17 квітня, а вже наступного дня передалаколегам із ЄС.

Зближення України та ЄС

Нагадаємо, президент України Володимир Зеленський 28 лютого підписав заявку на членство України в Європейському Союзі. Того ж дня президенти Литви, Польщі, Латвії, Естонії, Чехії, Словенії, Болгарії та Словаччини закликали лідерів ЄС підтримати заявку України на членство в ЄС, якнайшвидше надати країні статус кандидата на вступ і почати переговорний процес.

1 березня Європейський парламент майже одностайно проголосував за резолюцію, в якій закликав інституції Європейського Союзу працювати над тим, щоб надати Україні статус кандидата в ЄС.

Читайте також: Україна разом з G7 вже готує документ щодо гарантій безпеки нашої держави, - Зеленський

 


Бажаєте читати першим найважливіші новини Луцька та Волині? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram! Також за нашим сайтом можна стежити у Facebook, Google+ та Instagram.

Залишити коментар
#БудьПершим — підписуйся на нас у соцмережах:
Попередня новина Через «Устилуг» на Волині пропускатимуть вантажівки
Наступна новина РФ не відмовилася від плану повного захоплення України, – розвідка
Останні новини
Схожі новини

Публікації відсутні