Фельдшерка з Луганщини працює медсестрою на Волині та хоче вивчитися на лікарку

Фельдшерка з Луганщини працює медсестрою на Волині та хоче вивчитися на лікарку

19-річна Любов Кацавал із селища Марківка Луганської області пів року працює медсестрою у хірургічному відділенні Володимирського територіального медичного об'єднання.

Суспільному дівчина розповіла – мріє стати лікаркою.

На Луганщині Любов Кацавал чотири роки навчалася на фельдшера у фаховому медичному коледжі. Диплом, – говорить, – отримувала поштою.

Дівчина мріяла здобути вищу освіту і стати лікарем, однак, документи, які потрібні для вступу, залишилися на Луганщині. Любов Кацавал каже: передати їх зараз надскладно, бо перевізники через окуповану частину України зараз не їздять.

Після приїзду на Волині дівчина облаштувалася у Володимирі, працевлаштувалася медсестрою у хірургічному відділенні.

Селище, де жила Любов, розташоване на кордоні із Росією. Дівчинка розповідає: після початку повномасштабної війни пробула в окупації чотири місяці, і, врешті, вирішила виїхати.

«Патрулювали ходили окупанти, розводили безлад. Мародерство було. Люди виїжджали, а вони заселялися в ті будинки. Ні Інтернету, ні зв’язку, ні грошей. Взагалі нічого. Ціни в магазинах ставили великі, а грошей на це все не було», – розповідає дівчина про окупацію.

Уся родина Любові залишилася в окупації. Рідний дядько – військовий, зараз перебуває у полоні.

Чи може Любов Кацавал відновити втрачені документи і здобути омріяну вищу освіту, Суспільне запитало в директорки Луцького місцевого центру з надання безоплатної вторинної правової допомоги Ольги Кудрицької. З її слів, наразі правила вступу для переселенців, які втратили документи, ще у процесі затвердження.

Тим, хто опинився у схожій ситуації, Ольга Кудрицька радить звертатися за допомогою на гарячу лінію Міністерства освіти і науки України, у них міститься єдина електронна база про випускників, які навчалися на непідконтрольній території. Додає: кожен випадок індивідуальний і потребує такого ж вирішення.


Бажаєте читати першим найважливіші новини Луцька та Волині? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram! Також за нашим сайтом можна стежити у Facebook, Google+ та Instagram.

Залишити коментар
#БудьПершим — підписуйся на нас у соцмережах:
Попередня новина У лікарнях Волині працевлаштували майже 140 переселенців
Наступна новина На Волині відкрили меморіальну дошку на честь загиблого бійця Владислава Хомика
Останні новини
Схожі новини