«Форма є, а суті нема», - Петро Філюк про реформу міліції

«Форма є, а суті нема», - Петро Філюк про реформу міліції

Голова Апеляційного суду Волинської області Петро Філюк вважає, що реформа міліції знищила професійну еліту правоохоронних органів.

Про це він розповів в інтерв’ю «Першому».

Суддя розповів, що йому важко спостерігати за тим, як проводять судову реформу і провів паралель із реформуванням міліції.

«Мені це болить, бо я не бачу перспективи в українського правосуддя. У нас так: є заклик  – проводимо реформу: вночі домовились, всі крапки над «і» не поставили, і почалося… Галас, гасла, суєта суєт… У  нас вже провели реформу міліції. Професійна еліта знищена.

Я знаю багатьох спеціалістів – Людей із великої букви, які десятками років працювали в карному розшуку,  вони не пройшли атестацію. І? Чи задоволене суспільство тими фахівцями, які працюють сьогодні в поліції? Їм, на жаль, немає в кого переймати  досвід. А які були в нас спеціалісти! Вони віддали стільки років роботі, а ними знехтували», - каже Петро Філюк.

За його словами, якби колишні міліцейські мали таке матеріальне забезпечення, яке мають сьогоднішні поліцейські, то вони б перевернули гори.

«Зараз, вибачте за прямоту, форма є, а суті нема. Прикро, але подекуди  законодавці слухають тих, хто нав’язує своє ззовні, а це не завжди йде на користь державі. Є наша ментальність, наші внутрішні проблеми. Погодьтеся – не можна розбагатіти на чужому, навіть досвіді», - додав суддя.

Він вважає, що нинішня судова влада – це розбалансування галузі.

Читайте більше: Людина часу  – Петро Філюк: «В політиці багато помийних ям,  і бути в одній з них не хочу»


Бажаєте читати першим найважливіші новини Луцька та Волині? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram! Також за нашим сайтом можна стежити у Facebook, Google+ та Instagram.

Залишити коментар
#БудьПершим — підписуйся на нас у соцмережах:
Попередня новина За фактом аварії, в якій постраждала дитина, в поліції завели «кримінал»
Наступна новина ПАТ «Волиньгаз» провів тестування платформи добового балансування «Укртрансгазу»
Останні новини
Схожі новини