Фото вчителя й випускника з'явились на ліцеї в Рожищі

Фото вчителя й випускника з'явились на ліцеї в Рожищі

У Рожищенському ліцеї №4 з’явилися пам’ятні дошки загиблим на війні. На стіні закладу з’явилися два прізвища – вчителя цього навчального закладу Леоніда Павлюка та колишнього випускника цього ліцею Ігоря Боцька. Пам’ятні дошки відкрили їм в День Державного Прапора України. 

Про це повідомляє Рожищенська міська рада. 

Символічно, що в день вшанування однієї з найбільших державних святинь громада вшановувала саме цих Героїв. Героїв-добровольців, які свідомо стали у стрій та боролися і за український стяг, який є уособленням нашої державності, і за нашу незалежність. Боролися мужньо, віддано, до останньої каплі крові.

Багато щирих спогадів та теплих слів лунало в цей день про досвідченого педагога, людину слова, справжнього патріота Леоніда Вікторовича Павлюка, замордованого у російському полоні. З перших днів повномасштабного вторгнення він взяв до рук зброю, хоч був уже у немолодому віці. Хоч вороги знищили Героя фізично, але його подвиг та настанови житимуть у серцях його учнів, колег, земляків.

Ігор Боцько теж добровольцем піднявся на захист України від російських загарбників ще в 2016-му, ставши контрактником Збройних сил України. По закінченні контракту у 2020-му повернувся у рідне місто. А коли розпочалося повномасштабне вторгнення, знову став у стрій.

Багато "гарячих" точок пройшов досвідчений воїн, був важко поранений, намагався відновити здоров'я, але серце не витримало пережитого і земна дорога воїна обірвалася.



Хвилиною мовчання учасники заходу вшанували пам'ять Героїв, які під синьо-жовтим стягом боролися з ворогом за незалежність України. А право відкрити встановлені меморіальні дошки надали рідним загиблих.


Бажаєте читати першим найважливіші новини Луцька та Волині? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram! Також за нашим сайтом можна стежити у Facebook, Google+ та Instagram.

Залишити коментар
#БудьПершим — підписуйся на нас у соцмережах:
Попередня новина На Волині попрощалися із загиблим Героєм Андрієм Носковичем. ФОТО
Наступна новина Майже 445 мільйонів волиняни податками внесли на ЗСУ
Останні новини
Схожі новини

Публікації відсутні