Гасло відзначення 8 та 9 травня буде «Перемогли нацистів – переможемо і рашистів!» – УІНП

Гасло відзначення 8 та 9 травня буде «Перемогли нацистів – переможемо і рашистів!» – УІНП

8 і 9 травня Україна відзначатиме День пам’яті та примирення і День перемоги над нацизмом у Другій світовій війні. Український інститут національної пам’яті презентував нове гасло — «Перемогли нацистів – переможемо і рашистів!».

Про це повідомляє УІНП на своїй сторінці у Facebook.

«Восьмий рік поспіль на державному рівні ми послідовно впроваджуємо європейський підхід до пам’яті про Другу світову війну. Для нас пам’ятні дні символізують не тріумф переможців над переможеними, а є нагадуванням про страшну катастрофу, яка стала можливою в результаті приходу до влади і змови двох тоталітарних режимів – нацизму і комунізму», – зазначають у дописі.

Цього року Україна наближається до пам'ятних дат в умовах повномасштабної військової агресії Росії, яка посягає на нашу незалежність і територіальну цілісність, на саме існування українців, намагається зруйнувати міжнародну систему безпеки і загрожує миру у всій Європі.

У 1939–1945 роках ворогом були нацисти, а сьогодні це рашисти – російська версія імперського націоналізму та фашизму. Тому традиційне гасло цих пам’ятних днів #ПамятаємоПеремагаємо цього року на державному рівні дещо видозмінене і звучить так: «Перемогли нацистів – переможемо і рашистів!». 

Незмінним символом пам'яті залишається червоний мак.

Читайте також: В Олиці переселенці висадили з троянд Алею перемоги

 

 

 

 


Бажаєте читати першим найважливіші новини Луцька та Волині? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram! Також за нашим сайтом можна стежити у Facebook, Google+ та Instagram.

Залишити коментар
#БудьПершим — підписуйся на нас у соцмережах:
Попередня новина У боях на Харківщині загинув військовий з Луцька
Наступна новина Дорогою додому співали «Волинь моя»: у Ковель повернулися діти із Німеччини
Останні новини
Схожі новини