«Газпром» фактично визнав необхідність виплати штрафу Україні

«Газпром» фактично визнав необхідність виплати штрафу Україні

Російська компанія «Газпром» зарезервувала 4,63 млрд доларів виплат перед НАК «Нафтогаз України» за транзитним контрактом. Таким чином російський газовий монополіст фактично визнав, що йому доведеться виплатити суму, яку він програв у Стокгольмському арбітражі українській компанії.

Це випливає з опублікованого бухгалтерського балансу компанії, передає РБК Україна.

Так, згідно з документом, у балансі "Газпрому" визнана витрата у 272,943 млрд рублів (в еквіваленті 4,74 млрд доларів). Це майже повністю відповідає рішенню Стокгольмського арбітражу, прийнятого 28 лютого 2018 року.

Зазначимо, що Арбітраж Торгової палати Стокгольма частково задовольнив вимоги "Нафтогазу", постановивши, що "Газпром" повинен заплатити української компанії 4,63 млрд доларів за недопоставку газу з транзитного договору. Також арбітраж зобов'язав українську сторону виплатити "Газпрому" 2 млрд доларів за вже поставлений газ. В кінцевому підсумку, російський "Газпром" заборгував НАК "Нафтогаз України" близько 2,6 млрд доларів.

Нагадаємо, раніше голова правління російського газового монополіста Андрій Круглов повідомив про те, що "Газпром" відобразить у звітності за 2017 рік 2,6 млрд доларів виплати НАК "Нафтогаз України" у відповідності з рішенням Стокгольмського арбітражу. На цю суму буде скоригований обсяг прибутку компанії.

Пізніше комерційний директор "Нафтогазу" Юрій Вітренко повідомив журналістам, що НАК може почати процес стягнення з російського газового монополіста зазначеного боргу вже в квітні.

Фото ілюстративне

Джерело:delo.ua


Бажаєте читати першим найважливіші новини Луцька та Волині? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram! Також за нашим сайтом можна стежити у Facebook, Google+ та Instagram.

Залишити коментар
#БудьПершим — підписуйся на нас у соцмережах:
Попередня новина Ціни на нафту перейшли до зниження
Наступна новина Уперше за 20 років черепашки народилися на пляжі у Мумбаї, їм заважало сміття
Останні новини
Схожі новини