Генерал-майор із Волині – один із керівників контрнаступу на Херсонщині

Генерал-майор із Волині – один із керівників контрнаступу на Херсонщині

Контрнаступом ЗСУ на Південному напрямку керують четверо бригадних генералів та генерал-майор родом із Волині.

Про це повідомила заступник міністра оборони Ганна Маляр, пишуть Волинські новини.

«Перевага наших Збройних сил перед ворогом у мотивації та розумі нашого командування. У нас на всіх фронтах потужні загартовані в боях командувачі. Це вони спрямовують, планують, ведуть за собою», – зазначила вона.

Маляр заявила, що контрнаступом на півдні керують: бригадний генерал Олександр Тарнавський; генерал-майор з Волині Андрій Ковальчук; бригадний генерал Андрій Грицков; бригадний генерал Михайло Драпатий; бригадний генерал Андрій Ігнатов.

Заступниця міністра оборони також опублікувала фото українських командувачів. Як повідомило Міністерство оборони України 12 листопада, командувач оперативного командування «Південь» генерал-майор Андрій Ковальчук прибув у визволений Херсон.

Генерал-майор Андрій Ковальчук – уродженець села Щитинь, що на Любешівщині. Він на війні з квітня 2014-го, фактично з початку подій на сході країни. Як командир 80-ї окремої аеромобільної бригади вміло та впевнено керував діями підпорядкованих підрозділів бригади на Луганщині та Донеччині.

Керував обороною Луганського аеропорту й виконував бойові завдання в найнебезпечніших місцях району АТО. При прориві до оточеного Луганського аеропорту зазнав важкого поранення та, відмовившись від евакуації, до останнього дня командував обороною летовища.

Під його керівництвом підрозділи 80-ї бригади звільняли Миколаївку, Слов’янськ, Георгіївку, Лутугіно, Круглик, Новосвітлівку, Хрящувату, Переможне, Щастя, Трьохізбенку.

2016 року отримав звання Героя України. У серпні 2021 призначений на посаду командувача оперативного командування «Південь» Сухопутних військ ЗСУ.

Читайте також: Диво на Житомирській трасі: як подвиг воїнів волинської бригади зупинив наступ росіян на Київ


Бажаєте читати першим найважливіші новини Луцька та Волині? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram! Також за нашим сайтом можна стежити у Facebook, Google+ та Instagram.

Залишити коментар
#БудьПершим — підписуйся на нас у соцмережах:
Попередня новина У Луцьку загубився 6-річний хлопчик
Наступна новина Мережею ширять фейкове фото Херсона. Насправді це Луцьк
Останні новини
Схожі новини

Публікації відсутні