«Геть аваковірус»: у Луцьку вийшли на акцію проти міністра внутрішніх справ

«Геть аваковірус»: у Луцьку вийшли на акцію проти міністра внутрішніх справ

Волиняни долучилися до всеукраїнської акції «Геть Аваковірус», яка відбулась у великих містах України у неділю, 23 лютого.

У Луцьку її вирішили влаштувати у робочий день, щоб привернути увагу ОДА, кажуть протестувальники.

Мітингувальники зібралися на Київському майдані і  вимагали звільнення міністра внутрішніх справ Арсена Авакова.  

«Фактично меседж цей до президента із простою вимогою: звільнити міністра Арсена Авакова, який, ми вважаємо, провалив реформу поліції, який не сприяє тому, щоб розслідувалися резонансні кримінальні справи. Зокрема, вбивство Катерини Гандзюк, вбивство героїв Небесної сотні. Ряд активістів і адвокатів фіксували такі факти, як затягування розслідування, саботаж і абсолютне несприяння тому, щоб дійсно знайти винних та покарати», – розповідає учасниця акції Марія Доманська.

«Аваков – це єдиний міністр, який залишився з попередньої каденції, якого обіцяв звільнити сам президент, але не зробив цього. Такі акції будуть тривати доти, доки не будуть почуті наші вимоги», – додає вона.

Учасники акції скандували: «Геть аваковірус» та «Аваков - чорт». Вони одягнули медичні маски. Такий символічний жест протестувальники пояснили тим, що коронавірус – не найстрашніший вірус в країні. Натомість «аваковірус стримує багато процесів в Україні».

«Вимога наша залишається та сама: міністр Аваков – чорт. І ми про це відверто говоримо, тому що ця людина має піти зі своєї посади за купу речей: за вбивства, за напади на активістів, за провал реформи правоохоронних органів, за корупційні чинники, які залишилися в правоохоронних органах і за ті речі, які він зараз вчиняє, перебуваючи на посаді міністра внутрішніх справ», – каже депутат Луцької міської ради Павло Данильчук. 


Бажаєте читати першим найважливіші новини Луцька та Волині? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram! Також за нашим сайтом можна стежити у Facebook, Google+ та Instagram.

Залишити коментар
#БудьПершим — підписуйся на нас у соцмережах:
Попередня новина Луцьк потрапив до рейтингу міст з найдорожчою «комуналкою»
Наступна новина Лучанин просить заборонити продавати іграшки у поліклініках. Зареєстрував петицію
Останні новини
Схожі новини

Публікації відсутні