Гімн зі 100 тисячами людей: у Києві «відгримів» масштабний концерт «Океану Ельзи». ФОТО. ВІДЕО

Гімн зі 100 тисячами людей: у Києві «відгримів» масштабний концерт «Океану Ельзи». ФОТО. ВІДЕО
Джерело фото: офіційна сторінка гурту у Facebook - Океан Ельзи / Okean Elzy

У Києві відгримів один з найочікуваніших концертів року – грандіозний виступ гурту "Океан Ельзи". Свято провели на День Незалежності України, відтак об'єднало тисячі меломанів.

Майже 4 години пісень про любов, життя, дружбу та війну та десятки тисяч слухачів. "Океан Ельзи" у День Незалежності сколихнули НСК "Олімпійський". Після річної концертної перерви музиканти влаштували масштабне святкування Дня Незалежності, – пише 24 канал.

Не випадково гурт "Океан Ельзи" обирає для виступу 24 серпня. Фронтмен колективу Святослав Вакарчук розповів, що це свято є особливим, адже батько артиста – Іван Вакарчук – був депутатом Ради першого демократичного скликання. Тому співак по-особливому згадує перше 24 серпня в незалежній Україні та з трепетом розповідає про це. 

"За два дні все почало так швидко змінюватись, а за три дні все перетворилось на Акт проголошення Незалежності у Верховній Раді України – я запам'ятав цей момент назавжди. І він в мене досі дух перехоплює, в серці досі. Відтоді я ніколи не відносився несерйозно до слів "незалежність держави". Це для мене сакральне. Одна з найголовніших речей у житті",
– розповів Святослав Вакарчук. 

З 2014 року колектив створив традицію давати концерт саме на День Незалежності. Пісні "Океан Ельзи" гриміли на стадіонах Львова, Одеси та Харкова. У 2018 році концерт провели у столиці України – Києві. На НСК "Олімпійський" встановили чималу сцену у формі хвилі, облаштувавши на ній величезний екран. Пісні "Океан Ельзи" супроводжувались тематичними роликами, які гармонійно підкреслювали тексти пісень. 

За словами Святослава Вакарчука, до Дня Незалежності гурт готувався цілий рік. Відтак музикантам вдалося здивувати своїх прихильників. Спеціально для концерту гурт запросив талановитих ді-джея Katro Zauber, який виступив зі спеціальним сетом українських пісень, та учасників "ДахаБраха". Виступи виконавців оголошували телеведучі Катя Осадча та Юрій Горбунов. 

"Ми раді виступати на одній сцені з унікальним музичним колективом, який вже став одним із символів України в світі. Я дуже люблю їх творчість. Їх виступи, на яких я був – серед найкращих моїх концертних спогадів",
– розповів Святослав Вакарчук про колектив "ДахаБраха". 

Після колоритних вокалістів на сцену вийшли учасники "Океан Ельзи", викликавши шквал аплодисментів. З перших же слів Святослава Вакарчука на НСК "Олімпійський" запанувала піднесена атмосфера.

Не тільки музиканти готувались до грандіозного виступу, але й люди, серця яких бились в унісон. Майже 100 тисяч прихильників прийшли зустріти особливе свято з "Океан Ельзи", вбравши вишиванки та взявши з собою прапори. Відтак атмосферу, що панувала на НСК "Олімпійський", неможливо було передати словами. 

Прихильники гурту, які щороку зустрічають День Незалежності з "Океан Ельзи", впевнені, що це був найдовший виступ колективу. Упродовж майже 4 годин музиканти виконували відомі пісні та нові композиції. Ключовими ж треками стали концертні версії пісень "В небо жене", "Без тебе" та нова композиція "Скільки нас".

За традицією, Святослав Вакарчук виконав гімн України з майже 100 тисячами прихильників. Від звучання патріотичних слів дух перехоплювало навіть у тих, хто приховує свої емоції. 

Багато пісень гурту "Океан Ельзи" стали символічними і набули нового, народного значення, бо ці композиції лунали на революційному Майдані та на Донбасі. Не оминув увагою Святослав Вакарчук і теперішні події – пісню "Коли тобі важко" музиканти присвятили політв'язням, зокрема, Олегу Сенцову, який досі залишається в полоні Росії. Українців, що незаконно опинились за ґратами в РФ, Святослав Вакарчук назвав героями. 

На концерт "Океан Ельзи" прийшли й військовослужбовці. Як на фронті, так і в буденному житті пісні Святослава Вакарчука піднімають їх дух. Для військових гурт присвятив пісню "Мить", яка є дуже символічною.

"Не можна втрачати надію. Не можна здаватися до останньої миті. Можливо саме вона, остання мить, принесе весну, яка стане початком нового життя", – розповів Святослав Вакарчук.

"Океан Ельзи" – єдиний в Україні гурт, якому вдалось зібрати цілий стадіон "Олімпійський". Вперше це сталось у 2014 році – тоді послухати пісні колективу прийшли понад 70 тисяч українців, а за 2 роки кількість слухачів зросла на 20 тисяч. День Незалежності у 2018 році встановив своєрідний рекорд – близько 100 тисяч меломанів прийшли на головну арену країни. 

Такий ажіотаж щодо виступу "Океан Ельзи" виправданий, адже Святослав Вакарчук наче об'єднує тисячі українців в одне ціле. Сам концерт артиста – це завжди щось особливе: співак, як ніхто інший, вміє подати патріотичні слова так, що кожна людина закарбує їх у своїй пам'яті. Саме Святослав Вакарчук вміє поєднати запальні танці та виконання пісні на освітлювальній колоні з патріотизмом, лірикою та мудрістю багатьох поколінь. Саме його концерти привертають увагу як молоді, так і старшого покоління. Та саме його енергія є просто незабутньою. 

Фото: офіційна сторінка гурту у Facebook - Океан Ельзи / Okean Elzy

Відео: телеканал "1+1"


Бажаєте читати першим найважливіші новини Луцька та Волині? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram! Також за нашим сайтом можна стежити у Facebook, Google+ та Instagram.

Залишити коментар
#БудьПершим — підписуйся на нас у соцмережах:
Попередня новина Спортсмен з Волині завоював «бронзу» на чемпіонаті Європи
Наступна новина У луцькому парку оновили занедбані «грибочки». ФОТО
Останні новини
Схожі новини