Голова МЗС Польщі Яцек Чапутович хоче вирішити конфлікт в українсько-польських відносинах. ВІДЕО

Голова МЗС Польщі Яцек Чапутович хоче вирішити конфлікт в українсько-польських відносинах. ВІДЕО

Новий голова МЗС Польщі Яцек Чапутович сподівається вирішити історичний конфлікт в українсько-польських відносинах якомога швидше. Про це йшлося у телефонній розмові польського міністра з українським колегою Павлом Клімкіним.

Міністр Климкін привітав міністра Чапутовича з призначенням на посаду. Глави Міністерств закордонних справ обох країн обговорили актуальні питання польсько-українських відносин. Міністр Чапутович підтвердив прихильність своєї країни суверенітету та територіальної цілісності України та наголосив, що Польща продовжуватиме підтримувати європейські прагнення України.

Новий глава закордонного відомства і до свого призначення підтримував територіальну цілісність України та санкційний режим проти Російської Федерації. Про невизнання анексії Криму чи відчуження Донбасу він говорив у інтерв’ю журналу Контакт ще у лютому 2015 року. Чапутович очолив зовнішньополітичне відомство у вівторок, 9 січня.

Свою першу офіційну розмову політик провів вже у день свого призначення з міністром закордонних справ Угорщини. Чиновники обговорили співпрацю у форматі Вишеградської групи та підтвердили інтенсивність двосторонніх відносин.

 


Бажаєте читати першим найважливіші новини Луцька та Волині? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram! Також за нашим сайтом можна стежити у Facebook, Google+ та Instagram.

Показати коментарі (1)
#БудьПершим — підписуйся на нас у соцмережах:
Попередня новина За смерть пасажирки водій луцького тролейбуса отримав три роки умовного покарання
Наступна новина TimeToMusic: ТОП-5 найпопулярніших кліпів David Guetta
Останні новини
Схожі новини

Публікації відсутні