Грошову заставу для  кандидатів у мери Луцька збільшили у 37 разів

Грошову заставу для  кандидатів у мери Луцька збільшили у 37 разів
Фото ілюстративне

Грошова застава для  кандидата на посаду мера Луцька становитиме  283 тисячі 380 гривень. Така ж сума і для партії, щоб йти в міську раду.

Це в 37 разів більше, ніж у 2015 році. Тоді застава на посаду міського голови і для партій в Луцьку становила близько 8 тисяч гривень.

Як відомо, у 2020 році українців знову чекають вибори – восени обиратимуть міських голів та місцеві ради.

Загалом по Україні застава зросла у 40 разів. У Луцьку менша цифра, оскільки кількість виборців у порівнянні з минулими виборами зменшилася на декілька тисяч. 

Така ж сума стосується і партій.

Рух «Чесно» запитав, де місцеві осередки партій братимуть такі суми і як ставляться до таких змін.

Очільник обласного осередку «Європейської Солідарності» Іван Мирка:

«Складно відповісти. Це ж ніби інструмент, який вирішує проблему. З іншого боку, для декого з моїх знайомих було важко дати заставу 50 тисяч на вибори в нардепи. Також в нас нема політичної культури, де б виборці свідомо і охоче давали гроші своєму кандидату. Тому великі застави сьогодні ставлять кандидатів в залежність від спонсорів».

Чи має партія кошти на такі суми застави, Мирка не сказав. Лише додав: «Я думаю, це буде складним випробуванням як для кандидатів, так і для партій».

Керівник Волинської обласної організації «Громадського руху «Народний контроль» Павло Данильчук:

«Ця застава розчищає дорогу на місцевих виборах грошовитим, олігархічним партіям. І однозначно не стимулює конкуренцію та появу в місцевій політиці незалежних структур».

Аріна КРАПКА, «Чесно»


 


Бажаєте читати першим найважливіші новини Луцька та Волині? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram! Також за нашим сайтом можна стежити у Facebook, Google+ та Instagram.

Залишити коментар
#БудьПершим — підписуйся на нас у соцмережах:
Попередня новина У Луцьку виступить учасник «Голосу країни»
Наступна новина Волинянам нагадують, як не стати жертвою інтернет-шахраїв
Останні новини
Схожі новини