Гучні звільнення, вибори, облаштування зупинок – як відбулася сесія Луцькради

Гучні звільнення, вибори, облаштування зупинок – як відбулася сесія Луцькради

Звільняли посадовців, вносили зміни в законодавство, продавали і роздавали в оренду землю та сказали «ТАК» відкритим виборчим спискам. Луцькі обранці громади знову зібрались докупи, аби своїми голосами покращити життєдіяльність містян. Яких рішень понаприймали, дивіться у сюжеті Sfera-TV.

Білі комірці знову за пультами. Сьогодні їх 31, відтак сесія повноважна. Спершу взялись за зачистку посадовців. Заступника мера Луцька Олександра Рачкова, якого підозрюють в одержанні хабара, звільнили з посади. Нагадаємо, наприкінці квітня, в кабінеті та автівці посадовця правоохоронці здійснили обшуки та знайшли 7 тисяч доларів. Згодом стало відомо, що троє посадовців мерії включно з Рачковим нібито обіцяли узаконити та зареєструвати право власності на вже збудований житловий будинок у Луцьку за 17 тисяч доларів.

Звільнилась з посади і керівник комунального підприємства «Ласка» Дана Новарчук. Протести проти посадовиці вже тривають давно. Зокрема, зоозахисники наполягають, аби Новарчук попросили з посади, позаяк вона нібито знущається над тваринами, які живуть у притулку. Розібравшись зі  звільненнями, взялись за виборчий кодекс. Усі вибори повинні відбуватись за єдиною системою, а не так, що виборці щоразу голосують за кандидатів по-іншому, стверджує депутат Андрій Козюра.

Обговорили й питання Луцьких зупинок громадського транспорту і розміщення на них торгових точок. Крім того, обранці пропонують усі зупинки облаштувати турнікетами, щоб люди почували себе в безпеці.

На цьому депутати й порозумілися. По тому, розглянувши трохи більше десятка земельних питань, обранці громади потомилися і порозходились на обід.


Бажаєте читати першим найважливіші новини Луцька та Волині? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram! Також за нашим сайтом можна стежити у Facebook, Google+ та Instagram.

Залишити коментар
#БудьПершим — підписуйся на нас у соцмережах:
Попередня новина У центрі Луцька поліція влаштує шоу
Наступна новина Посадовець створив опитування щодо Нового освітнього простору
Останні новини
Схожі новини