Хімічну промивку теплообмінників потрібно довіряти професіоналам

Хімічну промивку теплообмінників потрібно довіряти професіоналам
Фото ілюстративне

Для чого потрібна хімічна промивка теплообмінників

Хімічна промивка теплообмінників — найбільш ефективний спосіб звільнення опалювальних систем від накипу. Якщо жорстка вода з розчиненими мінеральними солями використовується як теплоносій, то з часом почнуть з’являтися вапняні відкладення на стінках:

  • трубопроводу;
  • теплообмінника;
  • опалювальних батарей.

Вони перешкоджають нормальному теплообміну, звужують просвіт труб, збільшують тиск в системі й призводять до передчасного виходу обладнання з ладу.

Промивання хімічним способом дозволяє повністю прибрати накип й відновити нормальну роботу опалювальної системи. Хімічну промивку теплообмінників можна замовити в компанії «МонтажТехСервіс» https://mtsewer.com.ua/services/himicheskaya-promyvka-teploobmennikov/.

Щоб усунути шар вапняних відкладень, важливо правильно підібрати хімічні засоби для очищення. Виробники пропонують широкий спектр реагентів, однак далеко не всі з них є по-справжньому ефективними.

Продукція, яку використовує «МонтажТехСервіс», дозволить повністю вирішити проблему і відновити початкові характеристики роботи опалювальної системи.

Способи звільнення від накипу

Для усунення вапняних відкладень можуть застосовуватися різні методи. Найбільш затребуваними стали наступні способи очищення.

  • Механічний спосіб — передбачає розбирання теплообмінника, з якого відкладення прибирають вручну. Технічно це найбільш простий метод, але він відрізняється великою трудомісткістю. До того ж при механічному очищенні є ризик пошкодити металеві стінки, в результаті чого в подальшому накип на них накопичуватиметься швидше.
  • Хімічний спосіб — передбачає розчинення накипу за допомогою агресивних реагентів. Зазвичай для цього використовуються розчини органічних та неорганічних кислот.

Переваги хімічної промивки теплообмінників

Основний плюс хімічної промивки — висока ефективність. Вона дає можливість прибрати навіть багатошарові відкладення накипу зі всієї внутрішньої поверхні трубопроводу, в тому числі у важкодоступних місцях. Спеціальні насоси дозволяють виконувати реверсивний рух реагенту: він направляється в зворотний бік для підвищення ефективності очищення.

У цього методу є ще ряд переваг і особливостей:

  • не потрібно розбирати теплообмінник і трубопровідну систему.

Досить буде заповнити її розчином реагенту й забезпечити його циркуляцію на кілька годин за допомогою насоса.

  • екологічна безпека.

Після обробки труб реагент нейтралізується спеціальним лужним розчином. Після завершення реакції нейтралізації він стає безпечним для зливу в звичайну каналізацію.

  • універсальність.

Хімічна промивка може застосовуватися не тільки для опалювальних мереж, але і для трубопроводів гарячого водопостачання та інших комунікацій.


Бажаєте читати першим найважливіші новини Луцька та Волині? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram! Також за нашим сайтом можна стежити у Facebook, Google+ та Instagram.

Залишити коментар
#БудьПершим — підписуйся на нас у соцмережах:
Попередня новина Назвали кількість побічних ефектів після вакцинації від COVID-19
Наступна новина Волинь купить 16 шкільних автобусів
Останні новини
Схожі новини