Хода та куліш: у Луцькому «політесі» - посвята першокурсників. ФОТО

Хода та куліш: у Луцькому «політесі» - посвята першокурсників. ФОТО

У Луцькому національному технічному університеті відбулась урочиста посвята першокурсників.

Дійство влаштували 4 вересня.

Розпочався захід із урочистої ходи студентів з деканами їхніх факультетів.

Кожен факультет виділявся певним кольором. Першокурсники та магістри були у фірмових футболках.

Після звучання гімну присутніх привітав ректор Петро Савчук. Він сказав, що для нього велика честь, що стільки людей зробили вибір на користь ЛНТУ. Тож пообіцяв зробити все, аби студенти розвивались.

«Багато з вас вступило на нові спеціальності, які підсилили наш університет, розширили гаму можливостей, а також збільшили конкуренцію на ринку освітніх послуг області. Також надзвичайно приємно, що левова частка вступників – це люди, які зробили вибір займатися наукою. Це магістри. Це майже дев’ятсот магістрів. Це надзвичайно потужна когорта майбутніх науковців, які будуть займатись пошуком пропозицій для бізнесу, впровадженням і розвитком сучасних технологій», - сказав Петро Савчук.

На святі були присутні також голова Волинської ОДА Олександр Савченко, секретар міської ради Григорій Пустовіт, керівник Волинського центру зайнятості Роман Романюк, голова Волинського обласного комітету профспілки працівників освіти і науки України Василь Грановський.

Священики відслужили молебень. Митрополит Луцький та Волинський Михаїл покропив студентів, викладачів та батьків святою водою. Він сказав, що радий, бо діти не спокусилися вступити за кордон, а обрали український виш, тож побажав їм посидючості і гарних починань.

«Хочу нагадати слова зі священного Писання. Коли дитина мала, сказано: діти, слухайтесь батьків. Коли діти великі, є інша фраза: не роздражайте чад своїх», - сказав митрополит Михаїл.

Голова студентської ради ЛНТУ Ірина Лисик побажала першокурсникам долати свій страх і йти до своєї мети.

Опісля відбулась клятва. Студентів за традицією пригостили хлібом.

У програмі посвяти було чимало розваг, конкурсів. Не території діяли ярмарок факультетів, квест для першокурсників, настільні ігри, фотозони, розіграш подарунків від партнерів.

Крім того, можна було скуштувати куліш, який приготував ректор.


Бажаєте читати першим найважливіші новини Луцька та Волині? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram! Також за нашим сайтом можна стежити у Facebook, Google+ та Instagram.

Залишити коментар
#БудьПершим — підписуйся на нас у соцмережах:
Попередня новина У Луцьку студентки переспівали популярний хіт. ВІДЕО
Наступна новина Аллу Гнатюк рекомендовано призначити директором геріатричного пансіонату
Останні новини
Схожі новини