У Міносвіти назвали категорії студентів, яких ймовірно відправлятимуть у військо

У Міносвіти назвали категорії студентів, яких ймовірно відправлятимуть у військо

Заступник міністра освіти й науки Михайло Винницький розповів в ефірі «Українського радіо», що найбільша перевага студентів-чоловіків помітна в магістратурі. 65% контрактників у магістратурі – чоловіки, і посадовець пояснив, що саме влада планує змінювати у питанні відстрочки від служби у війську.

Винницький розповів, що переважна більшість студентів на бакалавраті мають вік від 18 до 21 року. Однак в магістратуру вступають вже старші чоловіки, які вже досягли призовного чи мобілізаційного віку. Заступник міністра зауважив, що наразі мобілізаційний вік – 27 років, проте є ухвалений Радою закон, який передбачає його зниження до 25 років. Президент України його ще не підписав.

Заступник міністра зазначив, що часто люди використовують вищу освіту як засіб уникнути військової служби. З цієї причини наразі у Верховній Раді є декілька ініціатив, як з цим впоратися.

«На сьогодні пропозиції, які стоять перед Верховною Радою, фактично зводяться до того, що якщо особа здобуває такий рівень освіти вперше, то їй може бути надана відстрочка. Якщо ж ти вже маєш, наприклад, магістерський рівень, то подвоєння того самого рівня не дає відстрочки», – підкреслив Винницький.

Деякі чоловіки використовують навчання у закладах вищої освіти для отримання відстрочки. Народна депутатка Наталія Піпа зазначила, що парламентарі розглядають новий законопроєкт, який враховуватиме сферу діяльності особи, а не тільки її вік.


Бажаєте читати першим найважливіші новини Луцька та Волині? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram! Також за нашим сайтом можна стежити у Facebook, Google+ та Instagram.

Залишити коментар
#БудьПершим — підписуйся на нас у соцмережах:
Попередня новина У ДТП загинула дружина бійця ЗСУ з Волині
Наступна новина Став пілотом бойових дронів і освоїв «Джавеліни»: історія військового з Волині
Останні новини
Схожі новини