Хотіли купити – не продали: у Сьомаках півстолітній портрет Лесі Українки бережуть, як реліквію

Хотіли купити – не продали: у Сьомаках півстолітній портрет Лесі Українки бережуть, як реліквію

Портрет Лесі Українки у повен ріст більш як пів століття прикрашає будинок культури села Сьомаки Луцької тромади. Картина виконана масляними фарбами, розміром орієнтовно три на півтора метра.

Місцеві вважають її окрасою села, – розповіла Суспільному жителька Сьомаків Марія Прус.

Портрет у 1971 році створив художник Костенко, який приїхав у Сьомаки малювати стенди для місцевого колгоспу.

84-літня Віра Котлярчук усе життя працювала у будинку культури. Розповідає: тішиться, що їй вдалося зберегти картину для нащадків.

За словами директора будинку культури села Сьомаки Руслана Котлярчука, був такий випадок, що портрет хотіли купити, але працівники його відмовилися продавати.

Напередодні 152-ої річниці з Дня народження Лесі Українки у Сьомаки з постановкою приїхали студенти Волинського фахового коледжу культури та мистецтв імені Ігоря Стравінського.

У театралізованому дійстві "Леся, театр, листи..." студенти представили уривки з шести драматичних творів Лесі Українки: "Одержимої", "Блакитної троянди", "В катакомбах", "Осінньої казки", "Камінного господаря", "Кассандри", – розповіла студентка Юлія Урбан.


Бажаєте читати першим найважливіші новини Луцька та Волині? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram! Також за нашим сайтом можна стежити у Facebook, Google+ та Instagram.

Залишити коментар
#БудьПершим — підписуйся на нас у соцмережах:
Попередня новина На війні загинув 34-річний Герой з Волині
Наступна новина У Колодяжному в музеї Лесі Українки затопило «білий будиночок». ВІДЕО
Останні новини
Схожі новини

Публікації відсутні