Хроніка луцьких «мінувань»: тепер дитсадок і бібліотека

Хроніка луцьких «мінувань»: тепер дитсадок і бібліотека

Після 10 години у вівторок, 4 червня до правоохоронців надійшло повідомлення про замінування Волинської державної обласної універсальної наукової бібліотеки ім. Олени Пчілки та дитсадка на вулиці Кравчука.

Правоохоронці працюють за звичним сценарієм: евакуйовують з приміщення людей, обмежують доступ, перевіряють.

Як повідомляють правоохоронці, загалом за 4 минулих дні на Волині після повідомлень про замінування довелося перевіряти 80 об’єктів, пише ВолиньPost.

Т.в.о. начальника ГУНП у Волинській області Сергій Козак розповів, що подібна ситуація з повідомленнями про замінування склалася майже в усіх областях країни. Він нагадав, що вперше, 31 травня, на електронну пошту УДСНС надійшло повідомлення з інформацією про замінування 10 об’єктів у Луцьку.

«Потім у суботу були повідомлення про замінування офісу Зеленського, зоопраку. 80 об’єктів за ці дні загалом «замінували». Тільки у понеділок, 3 червня повідомили поро замінування 49 об’єктів. Вони були досить складні, адже там декілька разів вказували лікарні», - відзначив він.

Загалом в Україні 3 червня «замінували» 60 об’єктів.

Основна кількість поштових листів з повідомленнями про замінування надходить із серверів Російської Федерації.

«Складність полягає в тому, що з країнами, зокрема, ЄС, такі питання вирішуються згідно з угодами. З Росією питання вирішити неможливо», – додав Козак.

Також він наголосив, що основний метод боротьби з такими повідомленнями – блокування серверів, однак повністю сервіс «Мета ЮА» заблокувати неможливо, адже це завдасть шкоди іншим користувачам.

Читати, що сказав про переполох із замінуваннями начальник ГУ НП Волині Петро Шпига.


Бажаєте читати першим найважливіші новини Луцька та Волині? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram! Також за нашим сайтом можна стежити у Facebook, Google+ та Instagram.

Залишити коментар
#БудьПершим — підписуйся на нас у соцмережах:
Попередня новина Відрядження до Любліна і 590 пачок паперу. Луцькі муніципали витратили 7 мільйонів
Наступна новина Хто з волинян проходить праймеріз у партії Порошенка
Останні новини
Схожі новини