Хто може очолити Нацбанк України. Назвали прізвища кандидатів

Хто може очолити Нацбанк України. Назвали прізвища кандидатів
Національний банк України

Голова Національного банку України Якій Смолій подав у відставку. Замість нього НБУ може очолити один із трьох кандидатів.

Зокрема ЗМІ називають одним з головних кандидатів на посаду очільника НБУ Кирила Шевченка, пише 24 канал.

Він – голова правління «Укргазбанку». А про його кандидатуру заявляє і перший заступник голови комітету ВР з питань фінансів, податкової та митної політики Ярослав Железняк.  

За інформацією ЗМІ, окрім Кирила Шевченка, є ще дві кандидатури:

Володимир Лавренчук – колишній голова правління «Райффайзен банку Аваль» (він вже був кандидатом на посаду голови НБУ після відставки Валерії Гонтаревої);

Тимофій Милованов – міністр розвитку економіки, торгівлі та сільського господарства в уряді Олексія Гончарука та президент Київської школи економіки.

Підпишись на Telegram сайту, який зараз читаєш. Без спаму, тільки важливе! Підписатися

Утім заява про відставку Смолія ще не означає, що він таки піде у відставку. Згідно із законом України «Про Національний банк України», заяву Смолія спочатку повинен схвалити президент. Після цього вона потрапляє до профільного комітету з фінансів. І лише після цього рішення про звільнення голови НБУ виноситься на розгляд депутатам. Вони мають його ухвалити більшістю голосів.

Нагадаємо, Яків Смолій подав у відставку з посади голови Національного банку України. Хоча раніше заявляв, що має намір залишатися на посаді голови до кінця своєї каденції – 2025 року. Нацбанк він очолив в березні 2018 року.

Причиною відставки Смолій назвав систематичний політичний тиск на керівництво НБУ.


Бажаєте читати першим найважливіші новини Луцька та Волині? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram! Також за нашим сайтом можна стежити у Facebook, Google+ та Instagram.

Залишити коментар
#БудьПершим — підписуйся на нас у соцмережах:
Попередня новина В Україні ще майже 900 людей заразилися коронавірусом
Наступна новина Де на Волині виявили нових інфікованих коронавірусом
Останні новини
Схожі новини