Глава Нацбанку Яків Смолій подав у відставку

Глава Нацбанку Яків Смолій подав у відставку

Голова Національного банку України Яків Смолій 1 липня написав заяву про відставку.

Про це повідомила пресслужба Нацбанку.

«Протягом тривалого часу на Національний банк України здійснюється систематичний політичний тиск. Це унеможливлює ефективне виконання мною як Головою покладених на мене обов’язків керівництва діяльністю Національного банку та взаємодію з іншими державними органами. Своєю відставкою я прагну застерегти від подальших спроб підірвати інституційні основи центрального банку в Україні», — заявив Смолій.

Яків Смолій починав кар'єру у фінансовому секторі в Тернопільському управлінні Нацбанку. Після цього він працював в банках Аваль та Престиж. Смолій володів близько 1,25% акцій банку Аваль, який в 2005 році був проданий австрійській групі Райффайзен за $1 млрд.

У квітні 2014 року Смолій став заступником голови НБУ Валерії Гонтаревої, а в жовтні 2016-го — її першим заступником. З травня 2017 року він був виконуючим обов’язки голови центробанку на час безстрокової відпустки Гонтаревої. Рада призначила Смолія головою НБУ 15 березня 2018 року.


Бажаєте читати першим найважливіші новини Луцька та Волині? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram! Також за нашим сайтом можна стежити у Facebook, Google+ та Instagram.

Залишити коментар
#БудьПершим — підписуйся на нас у соцмережах:
Попередня новина Суд знову не зміг обрати запобіжний захід Порошенку
Наступна новина У Нововолинську обрали гімн міста
Останні новини
Схожі новини