Хто найбільше заробляє у Волинській області?

Хто найбільше заробляє у Волинській області?

Середньомісячна номінальна заробітна плата штатних працівників підприємств, установ та організацій області (з кількістю працюючих 10 осіб і більше) у січні–травні становила 6693 грн, що на 26,0 % більше, ніж у відповідному періоді 2017 р. (в Україні – відповідно 8225 грн і на 26,7 % більше). За рівнем зарплати Волинь випередила Кіровоградську, Тернопільську, Херсонську, Чернівецьку та Чернігівську області.

Про це повідомляє Головне управління статистики у Волинській області, передає ВолиньOnline.

Найбільш оплачуваною була робота працівників, зайнятих у виробництві машин і устатковання, не віднесених до інших угруповань, меблів, автотранспортних засобів, причепів і напівпричепів, у сферах фінансової та страхової діяльності і державного управління й оборони; обов’язкового соціального страхування, де заробітна плата перевищила середній показник по області в 1,9–1,4 раза.

В цілому на промислових підприємствах середньомісячна зарплата становила 8433 грн, на підприємствах транспорту, складського господарства та допоміжної діяльності у сфері транспорту – 7382 грн, у будівельних організаціях – 6283 грн, в освітніх закладах – 6128 грн, сільськогосподарських підприємствах – 5679 грн, установах охорони здоров’я – 4872 грн.

Індекс реальної заробітної плати у січні–травні порівняно з відповідним періодом 2017 р. становив 111,0 % (в Україні – 111,8 %).

Впродовж травня загальна сума заборгованості з виплати заробітної плати зменшилась на 34,1 % і на 1 червня 2018 р. становила 11,4 млн. грн, що дорівнює 0,9 % фонду оплати праці, нарахованого за травень.

Недоотримали зароблене 2,3 тис. волинян, зайнятих в економічно активних підприємствах області, або 1,4 % від середньооблікової кількості штатних працівників. Кожному із зазначених працівників не виплачено в середньому 3798 грн.

 


Бажаєте читати першим найважливіші новини Луцька та Волині? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram! Також за нашим сайтом можна стежити у Facebook, Google+ та Instagram.

Залишити коментар
#БудьПершим — підписуйся на нас у соцмережах:
Попередня новина Волинські рятувальники нагадали правила безпечного відпочинку на воді
Наступна новина Луцькрада пообіцяла покращити якість послуг маршруток
Останні новини
Схожі новини