Хто відповідальний за здоров’я дітей під час уроку фізкультури

Хто відповідальний за здоров’я дітей під час уроку фізкультури
Известия

Смерть першокласниці на Волині просто на уроці фізкультурі шокувала як вчителів, так і батьків. Відомо, що до приїзду медиків дівчинку намагалися врятувати вчителі (штучне дихання, масаж серця, нашатир) – медсестри в школі немає, а сільський фельдшер був у відпустці.

На освітньому порталі «Педагогічна преса» повідомили хто несе відповідальність за здоров’я дітей під час уроку фізкультури.

Читайте також: Першокласниця померла на уроці фізичного виховання. ВІДЕО

Міністерство охорони здоров’я скасувало форму первинної облікової документації «Медична карта дитини (для дошкільного та загальноосвітнього навчальних закладів)», відому як форма № 026/о. За новими правилами, батьки дитини повинні принести в школу довідку про проходження профілактичного огляду з висновком педіатра.

У цій же довідці вказується, чи може дитина відвідувати школу і який рівень фізичного навантаження може перенести (так звана група).

Якщо довідки немає, то вся відповідальність на батьках. Дитину не допустять до занять з фізкультури, відповідно, вона не пройде атестацію з цього предмету і її не переведуть до наступного класу.

Читайте також: Смерть першокласниці на Волині: школу перевірить спеціальна комісія. ВІДЕО

Кілька років тому, коли медогляди проводилися в школі, саме навчальний заклад відповідав за здоров’я учнів. Зараз – все змінилося.

Як пояснювали в Міністерстві охорони здоров’я, якщо у дитини є те чи інше захворювання, то, за рішенням одного з батьків, у довідці про це може бути зроблено відповідний запис. Така інформація потрібна, щоб медична сестра закладу освіти володіла необхідною інформацією про стан здоров’я дитини.


Бажаєте читати першим найважливіші новини Луцька та Волині? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram! Також за нашим сайтом можна стежити у Facebook, Google+ та Instagram.

Залишити коментар
#БудьПершим — підписуйся на нас у соцмережах:
Попередня новина Осінній Горохів з висоти пташиного польоту. ВІДЕО
Наступна новина Волинський поліцейський врятував лебедя
Останні новини
Схожі новини