Хто збудував луцький Свято-Троїцький собор? Проект «7 великих архітекторів». ВІДЕО

Хто збудував луцький Свято-Троїцький собор? Проект «7 великих архітекторів». ВІДЕО

Луцький Свято-Троїцький собор, що в центрі міста, збудований наприкінці 18 століття. Тоді це був єзуїтський костел, тепер – кафедральний собор православної церкви і пам’ятка архітектури національного значення.

Хто збудував цей собор? Чому монастир поруч звели у формі підкови, а сам храм спершу задумувався у формі троянди? Де тут розташоване віп-сховище? Відповіді на ці запитання, а також інші цікаві факти про одну із найвеличніших будівель Луцька та архітектора, який її спроектував – дивіться у відео.

«Хто збудував Луцьк? 7 великих архітекторів» – спільний проект Будівельної компанії «Інвестор», Луцької міської ради та Волинського національного університету ім. Лесі Українки. Його мета – популяризувати архітекторів, за проектами яких збудували визначні історичні будівлі Луцька.

Переглянути відео про іншого визначного архітектора – Джакомо Бріано, за чим проектом збудували костел святих Петра і Павла можна за посиланням.

Читати також: «Хто будував Луцьк? 7 великих архітекторів». Старт проекту. ВІДЕО


Бажаєте читати першим найважливіші новини Луцька та Волині? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram! Також за нашим сайтом можна стежити у Facebook, Google+ та Instagram.

Залишити коментар
#БудьПершим — підписуйся на нас у соцмережах:
Попередня новина В Україні збільшать виплати при народженні дитини до 50 тисяч
Наступна новина В Україні - більше 3 тисяч нових хворих на коронавірус. Одужало - 16 867
Останні новини
Схожі новини