Хто жертва, а хто – кривдник? У Луцьку дивилися виставу про насилля

Хто жертва, а хто – кривдник? У Луцьку дивилися виставу про насилля
Вистава «Шрами»

У Луцьку показали виставу «Шрами» – історію про ґендерно зумовлене насильство: психологічне, економічне, фізичне, сексуальне.

Захід відбувся у Волинському театрі ляльок 27 листопада з нагоди всесвітньої кампанії «16 днів проти ґендерно зумовленого насильства», яка починається 25 листопада, в Міжнародний день ліквідації насильства щодо жінок, і триває до 10 грудня, Дня прав людини.

Вистава «Шрами» – спільний проект «Дикого театру» та ООН Жінки в Україні. 

Засновниця «Дикого театру» і співведуча шоу із Майклом Щуром «#@)₴?$0» Ярослава Кравченко, побачивши повний зал глядачів, попередила, що їх чекає незвичайна вистава, адже тут можна побачити речі, про які мало хто хоче розповідати, і почути нецензурну лексику. Вона запропонувала людям, які передумали дивитися, вийти. Щоб дати можливість їм зробити свій вибір, вона відвернулася і заплющила очі. Проте ніхто не пішов.

Читати також: «Діти усе це бачать, і вже є наслідки». 5 історій жертв домашнього насильства з Волині

Вистава була про те, що не всі жінки розуміють, що над ними коять насилля. Більшість думає, що так нормально поводитися в XXI столітті  і немає потреби кудись скаржитися. 

Проект «Шрами» закликає розібратися у насиллі і правильно визначати поняття «жертви» і «кривдника».

Як заявили організатори, кожна третя жінка зазнає будь-якого насилля, але ці дані не можуть бути точними, оскільки ніхто не знає про усі випадки.

Більше як 60 % жінок в Україні зазнають фізичного, сексуально насильства чи тиск у родині. Однак тримають це в собі. Однією з причин мовчання є всім відомі фрази: «Б’є – значить любить», «Сама винна»...  

Організатори просять людей, щоб ті ділилися своїми історіями про насилля. Для цього потрібно написати про це пост у соціальних мережах із гештеґом #шрамиЛуцьк, #шрами. Або зателефонувати в національну «гарячу лінію» з попередження домашнього насильства, торгівлі людьми та гендерної дискримінації: 116 123 (безкоштовно з мобільного), 0 800 500 335 (безкоштовно зі стаціонарних). Цілодобово, анонімно та конфіденційно.

У виставі ролі виконали Анна Кузіна, Анна Абрамьонок, Наталка Кобізька, Марина Сердешнюк


Бажаєте читати першим найважливіші новини Луцька та Волині? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram! Також за нашим сайтом можна стежити у Facebook, Google+ та Instagram.

Залишити коментар
#БудьПершим — підписуйся на нас у соцмережах:
Попередня новина Харчування та сувеніри: на прийом делегації Верховної Ради Луцьк витратить 167 тисяч
Наступна новина «Луцькводоканал» пропонує телефонувати лучанам через відключення води
Останні новини
Схожі новини