Художник з Луцька створив в Ужгороді мурал із зображенням відомого письменника

Художник з Луцька створив в Ужгороді мурал із зображенням відомого письменника

Мурал із зображенням Дмитра Креміня перший в Ужгороді у рамках проєкту «Люди міста». Намалювали його на стіні школи N1 на вул. Високій.

Про це повідомляє один з ідейних авторів проєкту Арсен Мелкумян, - пише ESPRESO.TV

«Люди міста» – це творчий проєкт луцького художника Юрія Чайки. Його мета – не дозволити забути історію свого міста, людей, які її творили, знайомити туристів з цікавими особистостями, створювати нові туристичні маршрути, квести, популяризувати своє місто», – написав Мелкумян.

Задум вдалося реалізувати саме в ті дні, коли на Закарпатті вшановують Дмитра Кременя цілою низкою різних заходів.

Мовний омбудсмен і син Дмитра Кременя – Тарас Кремінь виставив світлину з муралом.

«В Ужгороді з’явився перший у світі мурал із поетом, моїм татом Дмитром Кремінем. Дякую друзям за гідну ідею та блискуче втілення: Арсену Мелкумяну, Федору Шандору, Ернесту Завадському, Юрію Чайці», – зазначено у повідомленні.

Довідково

Дмитро Кремінь народився на Закарпатті в Іршавському районі. Поет, публіцист, перекладач, заслужений діяч мистецтв України), лауреат Шевченківської премії. Батько українського політика та науковця, Уповноваженого із захисту державної мови Тараса Креміня.


Бажаєте читати першим найважливіші новини Луцька та Волині? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram! Також за нашим сайтом можна стежити у Facebook, Google+ та Instagram.

Залишити коментар
#БудьПершим — підписуйся на нас у соцмережах:
Попередня новина Учасник бойових дій з Волині працює у школі та чекає з війни сина
Наступна новина У загиблого Героя з Волині народився син
Останні новини
Схожі новини