Хворих з легкими симптомами коронавірусу слід лікувати вдома, - заступник міністра

Хворих з легкими симптомами коронавірусу слід лікувати вдома, - заступник міністра
Фото ілюстративне

Головний державний санітарний лікар України та заступник міністра охорони здоров'я Віктор Ляшко пропонує госпіталізовувати лише хворих з симптомами середнього та тяжкого ступеню важкості, а решту лікувати вдома.

Про це він повідомив на брифінгу в неділю, 29 березня, пише УНН.

«Ми передбачаємо впровадження клінічного сортування, тобто госпіталізувати до лікарні повинні хворих середнього і тяжкого ступеня перебігу хвороби. Всі інші повинні лікуватись в амбулаторних умовах під наглядом і медикосанітарним спостереженням», - сказав Ляшко.

Для цього, з його слів, МОЗ рекомендує посилити центри первинної медико-санітарної допомоги, долучити фахівців інших спеціальностей, оскільки «саме медик може прийняти рішення щодо критеріїв госпіталізації і вирішити необхідність перебування хворого в стаціонарі чи продовжити лікування на дому».

Раніше МОЗ рекомендувало українцям повідомляти правоохоронців про сусідів, які повернулись з-за кордону, але не дотримуюься самоізоляції.

Читати також, як не заразитись, перебуваючи в одній оселі з хворим.


Бажаєте читати першим найважливіші новини Луцька та Волині? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram! Також за нашим сайтом можна стежити у Facebook, Google+ та Instagram.

Залишити коментар
#БудьПершим — підписуйся на нас у соцмережах:
Попередня новина В Україні - 418 хворих на коронавірус. На Волині пацієнтів не побільшало
Наступна новина Прем'єр обіцяє не забирати грошей в культури та освіти
Останні новини
Схожі новини