«Хворих з пневмонією не перевіряємо, бо нема тестів». Яка ситуація з коронавірусом на Волині?

«Хворих з пневмонією не перевіряємо, бо нема тестів». Яка ситуація з коронавірусом на Волині?

Начальник управління охорони здоров’я Ігор Ващенюк розповів, що поки хворих із пневмоніями не перевіряють на COVID-19 саме через відсутність експрес-тестів. За його словами, тести очікують в області до кінця тижні.

Про ситуацію з COVID-19 на Волині станом на 19 березня розповіли у четвер, 19 березня, під час брифінгу в ОДА, пише «ВолиньPost».

Заступниця голови облдержадміністрації Тетяна Щербак зауважила, що на Волині є нова підозра на коронавірус, проте підтверджених випадків станом на 19 березня немає.

Учора, 18 березня, ввечері прикордонники затримали 5 чоловіків, в одного з них була підвищена температура. Їх госпіталізували у відділення Любешівської ЦРЛ. Нині їхній стан – задовільний, температури немає. Чекають результатів тестів на коронавірус. Аналіз зразків роблять у Києві.

Водночас Ігор Ващенюк запевнив, що наразі рівень смертності від вірусних пневмоній середній у порівнянні з минулими роками. Так, вчора від такого ускладнення померла жінка у Луцьку. Тесту на коронавірус їй не робили.

Тетяна Щербак нагадала, що на Волині працює «гаряча лінія», де нададуть відповіді на будь-які питання стосовно хвороби: (0332) 77 65 84 та 77 65 82.

У лікарнях припинили плановий прийом хворих на час карантину, звільняють ліжка для того, аби бути готовими до прийому пацієнтів у разі епідемії. Експрес-тести на коронавірус очікують в області до кінця тижня.


Бажаєте читати першим найважливіші новини Луцька та Волині? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram! Також за нашим сайтом можна стежити у Facebook, Google+ та Instagram.

Залишити коментар
#БудьПершим — підписуйся на нас у соцмережах:
Попередня новина Як у Луцьку замовити їжу додому. Заклади, контакти, ціни
Наступна новина Скільки у Луцьку апаратів для штучного дихання
Останні новини
Схожі новини