І зараз узяв би до рук зброю і воював, – найстарший житель Ковельського району

І зараз узяв би до рук зброю і воював, – найстарший житель Ковельського району

Петро Баранський із Любомля днями відзначив своє 101-річчя. Ветеран Другої світової, якого мобілізували у 43-му і комісували через травму,  що якби не поважний вік, то б узяв до рук зброю та пішов захищати Україну від російської окупації.

Про це йдеться в сюжеті Суспільного. 

Свій 101-ий День народження Петро Гнатович відзначив в лікарні. Він за свої 101 рік вперше потрапив до Любомльської лікарні, не стільки на лікування, більше на діагностичне обстеження, – розповіла медична директорка закладу Наталія Ліщук.

Своїм секретом довголіття токар, агроном, більш як 20 років голова колгоспу та голова сільської ради називає здоровий спосіб життя і те, що ніколи не робив нікому зла.

"На всіх посадах, де я працював я старався дати людям можливість жити по-людськи", – каже іменинник.

Волинянин наголосив, що йому нині не до святкувань, але урочистості довгожителю організувала адміністрація Любомльської лікарні.

Найстаршого жителя Ковельського району окрім медиків прийшли привітати родичі, учасники народного аматорського хору ветеранів війни і праці, де Петро Гнатович співає понад 30 років.

Петро Гнатович має двох доньок, трьох онуків і двох правнуків. Та довгожитель дає собі ради сам, – каже онук Костянтин, який пишається своїм дідусем.

За даними голови Ковельської адміністрації Ольги Черен Петро Баранський - найстарший житель Ковельського району.

101-річний Петро Баранський ще має плани, основний з них – після Дня народження відсвяткувати Перемогу України.


Бажаєте читати першим найважливіші новини Луцька та Волині? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram! Також за нашим сайтом можна стежити у Facebook, Google+ та Instagram.

Залишити коментар
#БудьПершим — підписуйся на нас у соцмережах:
Попередня новина Випадково замовив собі два: небайдужий австрієць передав генератор для Луцького зоопарку
Наступна новина На Волині водій через п’яну пішохідку з’їхав в кювет. ФОТО
Останні новини
Схожі новини