ICO месенджера Telegram зібрало заявок на $3,8 млрд

ICO месенджера Telegram зібрало заявок на $3,8 млрд

Через ажіотажний попит на Telegram сформувався вторинний ринок, де перекуповується право на викуп токенів.

Месенджер Павла Дурова Telegram завершив прийом заявок на участь у попередньому етапі ICO. Про це повідомляє портал ain.ua з посиланням на газету «Ведомости». Інформацію виданню надали співробітник венчурного фонду, знайомий з учасниками цього ICO, і учасник синдикату інвесторів, який збирається вкласти кошти в Telegram.

Месенджер планував для початку зібрати $850 млн, однак пропозицій надійшло на суму, в чотири рази більшу – інвестори заявляють про готовність вкласти в проект до $3,8 млрд.

Для учасників були жорсткі правила відбору: мінімальна сума інвестицій має складати не менше $20 млн (для якірних інвесторів – $50 млн).

Крім того, ажіотажний попит сформував вторинний ринок, на якому перекуповують право на викуп певної частини токенів – націнка становить від 20% до 40%. Можливо, вартість ще встигне піднятися, оскільки часу залишилося мало – платежі для підтвердження участі в ICO повинні провести до 1 лютого.

Нагадаємо, Telegram збирається випустити власну криптовалюту Gram. При цьому Павло Дуров вже згадав у себе в Twitter пропозиції про купівлю Gram і просив повідомляти про подібні випадки «шахрайства».

Зібрані кошти, імовірно, підуть на розробку фірмової блокчейн-платформи Telegram Open Network (TON), а також запуск персональних гаманців, призначених для користувачів. На біржах Gram з'явиться лише в 2019 році.

Аудиторія Telegram зараз складає 150 млн користувачів. До січня 2022 року, за оцінками експертів, вона має досягти 1 млрд.


Бажаєте читати першим найважливіші новини Луцька та Волині? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram! Також за нашим сайтом можна стежити у Facebook, Google+ та Instagram.

Показати коментарі (1)
#БудьПершим — підписуйся на нас у соцмережах:
Попередня новина У Луцьку розшукують винуватця ДТП, який втік з місця події
Наступна новина «Липинський» дарує вишуканий дизайн у квартирі з кухнею-студією
Останні новини
Схожі новини