Ігор Гузь разом із представниками УТМР - проти деструктивного законопроекту

Ігор Гузь разом із представниками УТМР - проти деструктивного законопроекту

Народний депутат Ігор Гузь підтримав представників Українського товариства мисливців та рибалок, які виступають проти деструктивного законопроекту №7372, поданого до Верховної Ради. Його прийняття може зруйнувати УТМР та позбавити робочих місць до 300 000 представників організації.

Про це йшлося під час спільного брифінгу у Верховній Раді 19 квітня.

«Законопроект ставить під загрозу існування таких організацій. Йдеться про намір змінити їх правила реєстрації. УТМР має до 300 000 представників та свої розгалужені осередки в областях та районах. Вони мають статус юридичної особи, майно та угіддя в користуванні. Це системні люди, які чесно платять податки, доглядають ліси та борються із браконьєрами. Проте таким законопроектом не тільки УТМР, але й інші розгалужені організації хочуть позбавити права створювати представництва зі статусом юридичної особи», - пояснив  Ігор Гузь.

Тому нардеп ініціює зустріч авторів законопроекту і галузевих спеціалістів із представниками УТМР, щоб врегулювати проблему та захистити права членів товариств.

«Я б не хотів, щоб ці люди були змушені протестувати під Верховною Радою. Вони нічого не просять у держави, їм потрібно лише право нормально займатися своєю роботою», - відзначив Ігор Гузь.

Голова президії Всеукраїнської ради УТМР Микола Шуляр відзначив, що законопроект повертає їх у 70-і роки. «Як можна сьогодні ліквідовувати організації, які вже 60 років утримують риболовні та мисливські господарства, інфраструктуру на території всієї Україні? У нас 300 юридичних осіб в країні, які мають основні засоби, а також закріплені мисливські угіддя, надані державою в користування. Для них в держави немає ні ресурісв, ні охорони. Екологічна інспекція бездіє. Тільки силами громадськості за кошти простих громадян все це утримується. Як можна сьогодні розвалити те, що ми маємо?» - зазначив Шуляр.

Він пояснив, що члени організації хочуть гарантій стабільної роботи, щоб зберігати угіддя для користування майбутнім поколінням. Вони хочуть зняття законопроекту №7372 «Про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо унормування діяльності та державної реєстрації всеукраїнських громадських об'єднань» із порядку денного.

https://www.facebook.com/igor.guz/videos/2439831389375945/  


Бажаєте читати першим найважливіші новини Луцька та Волині? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram! Також за нашим сайтом можна стежити у Facebook, Google+ та Instagram.

Залишити коментар
#БудьПершим — підписуйся на нас у соцмережах:
Попередня новина На волинській трасі - барикада з дошок
Наступна новина «Нова пошта» тестує доставку за допомогою безпілотників
Останні новини
Схожі новини