Ігор Гузь вимагає перевірити та покарати призначених Гунчиком голів РДА

Ігор Гузь вимагає перевірити та покарати призначених Гунчиком голів РДА

Голів райдержадміністрацій, яких призначали за рекомендацією Володимира Гунчика, потрібно перевірити та покарати за порушення, за які вони уникнули відповідальності під час його роботи на посаді голови облдержадміністрації

Про це заявив під час брифінгу у Верховній Раді народний депутат Ігор Гузь 20 березня.

Нагадаємо, Кабінет Міністрів 14 березня 2018-го рекомендував звільнити голову Волинської ОДА Володимира Гунчика із займаної посади та призначити замість нього Олександра Савченка.

«Я вітаю таке рішення. Вже в цю п’ятницю (23 березня – ред.) Президент України має представити нового голову ОДА. Я маю багато запитань до Савченка, але в контексті звільнення пана Гунчика, який був злом для Волині, це - правильне рішення. Він гальмував реформи, інвестиційні процеси, не зміг за більше, ніж 3 роки, налагодити діалог з народними депутатами та органами місцевого самоврядування», - пояснив Гузь.

Він закликав прем'єр-міністра Володимира Гройсмана перевірити підлеглих Гунчика: «Вимагаю від керівника уряду Володимира Гройсмана на цьому не зупинятися (звільнення голови ОДА Володимира Гунчика – ред.) та призначити перевірку голів райдержадміністрацій у Волинській області. Там ситуація також критична, тому що Гунчик сформував таке собі «корупційне гніздо».

Парламентар нагадав, що голів Горохівської РДА Любов Матвєєву та Любомльської РДА Миколу Пархомука затримали на хабарях. Голова Камінь-Каширської РДА Валерій Дунайчук у грудні 2017 року видав скандальне розпорядження, яке обмежує свободу слова і запроваджує цензуру. Також «відзначився» за кермування напідпитку майбутній голова Ратнівської РДА Андрій Харлампович. А на Маневиччині голова адміністрації Андрій Линдюк «зірвав» забезпечення дітей-чорнобильців харчуванням у школах.

«Це тільки ті факти, які «вийшли» на публіку. А скільки ще є підкилимних моментів, коли голови РДА, призначені з ініціативи Гунчика, порушували чинне законодавство або морально-етичні норми», - зауважив Ігор Гузь.

Тому він вимагає від Володимира Гройсмана сформувати відповідну комісію, перевірити всіх голів РДА на Волині та публічно прозвітувати про результати перевірки і конкретні санкції щодо посадовців.

Прес-служба народного депутата.

 

Я вітаю рішення Кабінету Міністрів України щодо звільнення з посади голови Волинської ОДА Володимира Гунчика. Але поки непокараними лишаються голови РДА із його корупційного кубла на Волині. Двох досі судять, а до скількох феміда ще не добралася? Я вже не кажу про голів районних державних адміністрацій, які зривають забезпечення харчуванням дітей, намагаються запроваджувати цензуру і їздять напідпитку. Такі посадовці повинні бути звільнені та притягнуті до відповідальності. І гарантувати це повинна комісія при Кабміні. Бо справедливих рішень від вертикалі Президента ніхто вже давно не чекає...

Posted by Ігор Гузь on Tuesday, 20 March 2018

 


Бажаєте читати першим найважливіші новини Луцька та Волині? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram! Також за нашим сайтом можна стежити у Facebook, Google+ та Instagram.

Залишити коментар
#БудьПершим — підписуйся на нас у соцмережах:
Попередня новина В американській школі знову сталася стрілянина. ВІДЕО
Наступна новина Луцькі рекламісти подали на міську раду позов до суду через нові тарифи на білборди
Останні новини
Схожі новини