Індекс інфляції на Волині – 115%. ВІДЕО

Індекс інфляції на Волині – 115%. ВІДЕО

За 2017 рік на Волині продукти харчування та безалкогольні напої дорожчали на 18%. Найбільше зросло в ціні сало – в 1,7 разів. Менш ніж на третину – фрукти, м’ясо і м’ясопродукти, молоко та молочні продукти, овочі, хліб, рис та яйця. Водночас на чверть подешевшали крупи гречані та трішки цукор. Тютюнові вироби подорожчали на 37%, алкогольні напої – на 12%, – інформує 12 канал

Впродовж минулого року продовжили зростати тарифи на житлово-комунальні послуги. Зокрема, плата за утримання будинків та прибудинкових територій підвищилась на 43%, водопостачання – на 27%, електроенергію – на 28%, каналізацію – на 14%, гарячу воду – на 6% та опалення – на 4 %.

За вартість проїзду на автотранспорті з кишені доведеться викласти більше на 28%, залізничному – на 15 з половиною. Пальне та мастильні матеріали злетіли на 21%. Зі зв’язку найбільше подорожчали поштові послуги в 1,7 раза, мобільного зв’язку на 13%, Інтернет майже на 9%.

Зросли в ціні послуги лікарень, амбулаторій та медикаменти. На чверть стали платити більше за навчання студенти. Спустошили гаманці батьків і дитячі садочки.

Загалом торік на Волині індекс інфляції, тобто споживчих цін, становив майже 115%. В Україні на відсоток менше, що дещо вище, ніж у попередньому році.


Бажаєте читати першим найважливіші новини Луцька та Волині? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram! Також за нашим сайтом можна стежити у Facebook, Google+ та Instagram.

Залишити коментар
#БудьПершим — підписуйся на нас у соцмережах:
Попередня новина На Волині зафіксували перевищення рівня радіації в грибах та ягодах
Наступна новина Правоохоронці викликали на допит луцьку депутатку
Останні новини
Схожі новини