Індія може призупинити експорт препарату Covishield, аби швидше вакцинувати своє населення

Індія може призупинити експорт препарату Covishield, аби швидше вакцинувати своє населення
Фото ілюстративне

Індія призупинила експорт вакцини від коронавірусу AstraZeneca, виробленої Індійським інститутом вакцин  Serum Institute of India. У країні хочуть розширити кампанію з вакцинації населення через спалах захворюваності на коронавірус.

Про це повідомляє Reuters з посиланням на джерела, пише Громадське радіо.

Агентство пише, що поставки вакцини за кордон призупинять вже 25 березня. Йдеться, що зупинка поставок вакцини Covishield вплине й на поставки вакцини у рамках міжнародної ініціативи COVAX. Так, індійський виробник вже призупинив поставки препарату у Бразилію, Велику Британію, Марокко і Саудівську Аравію.

«Ніякого експорту доти, доки ситуація в Індії не стабілізується. Уряд не буде ризикувати, коли так багато людей потребують вакцинації у країні», — повідомило друге джерело журналістам Reuters.

Видання пише, що влада дозволила з 1 квітня вакцинацію всіх жителів країни віком від 45 років.

Повідомляється, що в Індії вже ввели 47 млн доз препарату Covishield та 3 млн доз препарату Covaxin, розробленої індійською компанією Bharat Biotech.

Раніше голова парламентського комітету Верховної Ради України з питань здоров’я нації, медичної допомоги та медичного страхування Михайло Радуцький написав у Facebook, Індія може призупинити поставки вакцини в Україну через «активну інформаційну кампанію, яка була розгорнута проти індійської вакцини у нашій країні». Відповідного листа нібито отримало українське Міністерство закордонних справ.

«Постачання наступної партії вакцини AstraZeneca (CoviShield) до України може бути відкладено на певний термін. Причина — інформаційна кампанія, розгорнута проти індійської вакцини у нашій країні. МЗС отримало лист від посольства Індії, у якому підкреслюється неприпустимість дискредитаційних заяв стосовно Індії як виробника медичних препаратів та вакцини AstraZeneca (CoviShield), що постачається до України», — написав Радуцький.

Він пише, що індійська сторона наголошує на безпечності вакцини AstraZeneca (CoviShield) й може передати вакцину іншим країнам, адже попит на препарат досить високий:

«За моєю інформацію, президент Володимир Зеленський доручив міністрам Максиму Степанову (Міністерство охорони здоров’я – ред.) та Дмитру Кулебі (міністр закордонних справ — ред.) знайти додаткові способи для пришвидшення постачання наступної партії вакцини CoviShield до України. Міністерство охорони здоров’я та МЗС України повинні якнайшвидше зробити все необхідне, щоб переконати індійських партнерів у непричетності держави та українського суспільства до дискредитації постачальника вакцин», — йдеться у дописі нардепа.

До слова, Степанов заявив, що є труднощі з поставками вакцин в Україну.


Бажаєте читати першим найважливіші новини Луцька та Волині? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram! Також за нашим сайтом можна стежити у Facebook, Google+ та Instagram.

Залишити коментар
#БудьПершим — підписуйся на нас у соцмережах:
Попередня новина Пацієнти впізнають їх по очах. Люди, які рік борються з епідемією
Наступна новина У Луцьку низка будинків тимчасово залишились без тепла
Останні новини
Схожі новини