Із Франції у Китай через Луцьк – чоловік на велосипеді подолав дві тисячі кілометрів

Із Франції у Китай через Луцьк – чоловік на велосипеді подолав дві тисячі кілометрів

40 cпортсменів із Франції різними напрямками на транспортних засобах, які рухаються завдяки сонячній енергії, мандрують до Китаю. Маршрут одного з велосипедистів – Ліонела Серра – проліг через Луцьк.

Із французького міста Ліона до Китаю – такий напрямок обрали майже 40 спортсменів, які пересуваються на транспортних засобах, які рухаються завдяки сонячній енергії. Ліонел Серра вирішив їхати через Україну і проїздом потрапив у Луцьк, – пише ІА Волинські новини.

Велосипедист уже подолав понад 2 тисячі кілометрів.

«It’s more easy… Це набагато простіше, ніж на простому велосипеді. Щоб їхати, я мушу застосовувати і свої сили. І коли сонце сідає – я мушу застосовувати тільки свою енергію», – розповідає мандрівник.

Мандруючи Україною, Ліонел вже встиг вивчити слово «дякую».

Ліонел розповів, що всіх велосипедистів, які беруть участь в акції, можна побачити на інтерактивній карті на сайті The sun trip. Підтримують незвичну акцію французьких велосипедистів-винахідників і волинські спортсмени.

«Ціль цієї поїздки: показати, що крім енергетичних цінностей ще є і сонячна енергія, на яку можна перевести нашу систему – це дуже економно і зекономить наші ліси, надра і так дальше», - каже директор Волинського обласного центру фізичного здоров’я населення «Спорт для всіх» Володимир Новосад.

Ліонел – не лише витривалий спортсмен, а й спеціаліст із енергозбереження, професор. Подивитись на його диво-транспорт прийшло чимало людей – від молоді до людей поважного віку.

Ліонел Серра попрямував до Рівного, а потім – проїде через Київ. До кінцевої мети – Китаю, спортсмену лишається ще майже 10 тисяч кілометрів.


Бажаєте читати першим найважливіші новини Луцька та Волині? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram! Також за нашим сайтом можна стежити у Facebook, Google+ та Instagram.

Залишити коментар
#БудьПершим — підписуйся на нас у соцмережах:
Попередня новина Як у казці: реконструюють «Ковалівську гімназію»
Наступна новина «Не може місто бути успішним, коли немає голови», – Андрій Садовий
Останні новини
Схожі новини