Капелани з Волині отримали військові звання. ФОТО

Капелани з Волині отримали військові звання. ФОТО

Клірики Волинської єпархії ПЦУ протоієреї Олександр Вронський і Володимир Труш отримали звання молодших лейтенантів.

Про це інформує пресслужба єпархії. 

Митрополит Київський і всієї України Епіфаній привітав священників із завершенням офіційного навчання – курсів підвищення кваліфікації з питань військового капеланства – та благословив перших випускників, серед яких і волиняни.

Урочистості проходили в соборі Святої Софії – Премудрості Божої м. Києва за участю п'ятьох очільників різних конфесій та релігійних організацій. Захід розпочали з молитви за Україну. Потім предстоятелі освятили почесний стяг Служби військового капеланства ЗСУ. Тоді ж відбулася церемонія вручення дипломів і шевронів.

Перший офіційний випуск тридцяти душпастирів пройшов у суботу п'ятого тижня Великого посту. Навчалися на базі Військового інституту Київського національного університету ім. Т. Шевченка з 20 лютого. Згідно із Законом України «Про Службу військового капеланства», який набув чинності 30.11.2021 р., панотці отримують офіцерське звання та відповідне грошове забезпечення.


Бажаєте читати першим найважливіші новини Луцька та Волині? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram! Також за нашим сайтом можна стежити у Facebook, Google+ та Instagram.

Залишити коментар
#БудьПершим — підписуйся на нас у соцмережах:
Попередня новина На Волині викрили ворожого пропагандиста-вбивцю. ФОТО
Наступна новина На Волині розшукують чоловіка. ФОТО
Останні новини
Схожі новини