«Карта оновилася автоматично». Луцьк поки залишається у «червоній» зоні

«Карта оновилася автоматично». Луцьк поки залишається у «червоній» зоні

У МОЗ заявили, що інформація про зонування, опублікована Центром громадського здоров'я, згідно з якою Луцьк опинився у «помаранчевій» зоні, а Харків – у «червоній, – недійсна.

Про це повідомляє Еспресо із посиланням на прес-службу МОЗ.

Нагадаємо, 7 серпня оновили карту червоних, помаранчевих, жовтих та зелених зон поширення коронавірусу в Україні. Відповідно до нового варіанту карти Луцьк потрапив до помаранчевої зони.

Станом на 17-ту годину 7 серпня Луцьк відповідно до даних карти – знову у червоній зоні.

У «червону» зону відповідно до оновленого варіанту карти потрапили Харків, Костопільський район на Рівненщині та Кіцманський район Чернівецької області. Ця зона передбачає найгіршу ситуацію з коронавірусом.

Луцьк і Тернопіль, які упродовж тижня були в «червоній» зоні та не хотіли посилювати карантин, опинилися в «помаранчевій» та «зеленій» зоні відповідно.

У МОЗ пояснили, що Державна комісія з питань техногенно-екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій, яка встановлює зонування, почне засідання лише о 17:00 7 серпня, після чого дасть брифінг з офіційними результатами розподілу. 

Нові дані, про які написали українські ЗМІ, у міністерстві назвали недійсними, оскільки карта оновилася автоматично і вони не затверджені.

«Дані автоматично в п'ятницю почали завантажуватися і вона (система, – ред.) автоматично формує сама по формулі ці зони. Наразі зелена. Як воно там до 17 години завантажиться, будемо слідкувати», – йдеться в повідомленні.


Бажаєте читати першим найважливіші новини Луцька та Волині? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram! Також за нашим сайтом можна стежити у Facebook, Google+ та Instagram.

Залишити коментар
#БудьПершим — підписуйся на нас у соцмережах:
Попередня новина Волинянка вирощує помідори оригінальним способом – коронем догори
Наступна новина Луцький замок знову відкрили для туристів
Останні новини
Схожі новини