Хто балотується на посади голів нових волинських ОТГ. ІНФОГРАФІКА

Хто балотується на посади голів нових волинських ОТГ. ІНФОГРАФІКА

23 грудня у 9 волинських громадах (Ківерцівській, Гіркополонківській, Гуто-Боровецькій, Війницькій, Липинській, Підгайцівській, Привітненській, Старовижівській, Тростянецькій) відбудуться перші вибори. Обиратимуть депутатів та голів громад, які керуватимуть тепер вже за новини правилами. Оскільки у суспільстві існує запит на "нові обличчя", надто коли йдеться про перші вибори, це шанс почати історію громади майже із "чистого листа".

Проте найбільша категорія кандидатів на посаду голови громади - вже чинні голови сільських, селищної або міської ради. А друга за розміром категорія - так звані бюджетники, тобто вчителі, лікарі, працівники органів місцевого самоврядування, тобто люди, що мають певний досвід роботи із бюджетними коштами. А ще є 3 чинних депутати місцевих рад, що хочуть піти "на підвищення".

Звичайно, що статус чинного голови громади - це вирок, а часто навіть перевага, адже чимало виборців підтримують нових лише на словах, натомість у кабінці з бюлетенем віддають перевагу "старим", перевіреним та тим, до кого встигли пристосуватися. Схожа ситуація із "бюджетнками" - вчителі, лікарі, працівники рад та адміністрацій - це ті, кого вже звикли бачити у чиновницькому кабінетів.

Також у переліку є 2 пенсіонери. Щоправда, один із них, кандидат на посаду голови Ківерцівської громади Анатолій Грицюк - дуже навіть активний та точно не бідний пенсіонер, який активно працює у Волинській облраді та ймовірно допомагає родині розвивати деревообробний бізнес.

Антон Бугайчук (для "Першого")

«Карткові будинки» по-волинськи: Підгайцівська громада
«Карткові будинки» по-волинськи: Гіркополонківська громада
«Карткові будинки» по-волинськи: Ківерцівська громада


Бажаєте читати першим найважливіші новини Луцька та Волині? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram! Також за нашим сайтом можна стежити у Facebook, Google+ та Instagram.

Залишити коментар
#БудьПершим — підписуйся на нас у соцмережах:
Попередня новина 85% луцьких тролейбусів пора списати
Наступна новина Штормовий вітер та сильний дощ: якою буде погода у Луцьку 22 грудня
Останні новини
Схожі новини

Публікації відсутні