Кілька годин не могли винести з поля бою: історія полеглого воїна з Волині Юрія Хрупчика

Кілька годин не могли винести з поля бою: історія полеглого воїна з Волині Юрія Хрупчика

Першого липня 2023 року на війні загинув захисник з Волині Юрій Хрупчик.

Спогади про воїна опублікувала газета «Нове життя»

Його, простого сільського трударя, покликали у військо наприкінці грудня 2022 року. За плечима мав армійський досвід, а ще – чималий стаж роботи пожежником, яким трудився на Сумщині, в Тростянці, де зостався проживати після чергових сезонних заробітків.

Однак життя склалося так, що через кілька років чоловік повернувся в рідні Бірки. Почав, як і більшість односельчан, їздити на сезони в Білорусь. Там, у колись дружній, а нині ворожій країні, знайшов свою долю. Тож із-за кордону Юрій Степанович повернувся з білорускою Зоєю. Виховали сина й доньку.

Молодший сержант 42-ї окремої механізованої бригади певний час проходив навчання у Чехословаччині як гранатометник. Коли ж повернувся в Україну, вирушив у саме горнило війни – на Донеччину. Там 1 липня 2023 року й обірвалося його життя. Він отримав тяжкі поранення, кілька годин його не могли винести із поля бою. Тож медики не змогли врятувати його життя.

Похований воїн на кладовищі села Бірки.

Вічна пам’ять і слава Герою!


Бажаєте читати першим найважливіші новини Луцька та Волині? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram! Також за нашим сайтом можна стежити у Facebook, Google+ та Instagram.

Залишити коментар
#БудьПершим — підписуйся на нас у соцмережах:
Попередня новина Локальні гастрономічні інсайди: ресторани з найбільш смачною доставкою суші в Києві
Наступна новина На «пекельні подарунки» ворогу: триває збір на потреби воїнів волинської «сотки»
Останні новини
Схожі новини

Публікації відсутні