«Кишкову паличку вбиває». В Луцькраді запевняють, що обробляють під’їзди якісним розчином

«Кишкову паличку вбиває». В Луцькраді запевняють, що обробляють під’їзди якісним розчином

В Луцькій міській раді заперечують чутки про те, що вулиці та під’їзди у місті обробляють неякісним розчином з замалою концентрацією хлору.

Про це стало відомо у середу, 8 квітня, під час сесії Луцької міської ради.

Зауважимо, Громадське інтерактивне телебачення провело розслідування про те, як у місті дезінфікують вулиці та під’їзди. Журналісти стверджують, що у розчині гіпохлориту натрію, який виготовляє підприємство «Волиньхімконтроль», концентрація хлору не перевищує концентрацію у звичайній водопровідній воді. Мовляв він неефективний для дезінфекції.

Цю ситуацію прокоментували у міській раді.

«Щоб не виникало сумнівів, кожен автомобіль з дезрозчином пломбується на підприємстві «Волиньхімконтроль», робиться аналіз рідини і лише після цього авто виїжджає на дорогу робити дезінфекцію. Кожен цей аналіз коштує 76 гривень. Я думаю, що сумнівів в якості більше не може бути», - сказав перший заступник міського голови Григорій Недопад.

Заступник міського голови Костянтин Петрочук також повідомив, що обласний лабораторний центр МОЗ перевіряв якість дезінфекції під’їздів.

«При першій роздачі розчину, ще 25 березня, в одному ОСББ робили змиви до дезінфекції і після. В зразках до знайшли кишкову паличку, а після її вже не було», - зазначив посадовець.

Раніше на дезінфекцію з міського бюджету виділили мільйон гривень, ще 1,9 мільйона депутати виділили під час сесії у середу, 8 квітня. З цієї суми мільйон віддадуть Луцькому спеціалізованому комбінату комунально-побутового обслуговування (підприємство займається похованнями), «Луцькспецкомунтранс» (обробляє вулиці) та житлово-комунальним підприємствам. Ще 900 тисяч отримає департамент ЖКГ міської ради.


Бажаєте читати першим найважливіші новини Луцька та Волині? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram! Також за нашим сайтом можна стежити у Facebook, Google+ та Instagram.

Залишити коментар
#БудьПершим — підписуйся на нас у соцмережах:
Попередня новина «Коштів на фінансування компанії не буде». Волинян просять сплатити вартість доставки газу
Наступна новина «Ніхто людей навмисно не переслідує». Патрульні склали вже 5 протоколів за порушення карантину
Останні новини
Схожі новини