Китайці запустили у Грузії авіакомпанію з міжнародних перевезень

Китайці запустили у Грузії авіакомпанію з міжнародних перевезень

Китайська промислово-торгова група Hualing Group проінвестувала створення авіакомпанії MyWay Airlines.

Агентство цивільної авіації Грузії видало дозвіл на здійснення пасажирських повітряних перевезень авіакомпанії MyWay Airlines, заснованої в країні і проінвестованої китайської промислово-торгової групою Hualing Group, повідомляє Інтерфакс-Україна.

Як повідомив агентству комерційний директора MyWay Airlines Ігор Апциаурі, до виконання рейсів авіакомпанія планує приступити з кінця березня – початку квітня.

«Спочатку це будуть чартерні рейси, а з травня ми перейдемо на регулярні польоти, які будуть здійснюватися з Тбілісі до Росії, імовірно в Москву, а також в Україну, в Білорусію, Іран і Ізраїль», – сказав Апціаурі, додавши, що в перспективі плануються також рейси в Європу і Азію, в тому числі в Китай.

При цьому він зазначив, що два Boeing-737, придбані авіакомпанією, вже знаходяться в Тбілісі.

«Третій лайнер цього ж типу очікуємо на початку липня, а четвертий – до кінця року, в грудні», – сказав комерційний директор і додав, що, – «MyWay Airlines не буде низькобюджетною авіакомпанією, але запропонує користувачам привабливі ціни на квитки».

Наразі, на авіаринку Грузії працює тільки одна національна авіакомпанія, що виконує міжнародні авіарейси – це Georgian Airways. Також в країні працюють понад 40 іноземних авіаперевізників.

За інформацією агентства цивільної авіації Грузії, в 2017 році аеропорти країни обслужили рекордну кількість пасажирів – 4 млн 74 тис. Осіб, що на 43,4% більше, ніж в попередньому році.

Китайська Hualing Group здійснює діяльність в Грузії з 2006 року, є одним з найбільших інвесторів в країні. Компанія має тут деревообробний бізнес, володіє Базісбанком, який входить до шістки провідних грузинських комерційних банків, створила вільну індустріальну зону в місті Кутаїсі, де працюють близько 10 підприємств різного профілю. В «послужному списку» Hualing Group також будівництво в околицях Тбіліського моря Олімпійського містечка і найбільшого на Південному Кавказі торгового центру Tbilisi Sea Plaza.


Бажаєте читати першим найважливіші новини Луцька та Волині? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram! Також за нашим сайтом можна стежити у Facebook, Google+ та Instagram.

Залишити коментар
#БудьПершим — підписуйся на нас у соцмережах:
Попередня новина Якою буде погода у Луцьку та області 23 лютого
Наступна новина На волинському водосховищі оселилася сотня лебедів. ВІДЕО
Останні новини
Схожі новини

Публікації відсутні