У Луцьку чоловік подавився їжею і пережив клінічну смерть

У Луцьку чоловік подавився їжею і пережив клінічну смерть

Медики врятували чоловіка у Луцьку, який подавився їжею. 

Про це йдеться на сторінці Волинського обласного центру екстреної медичної допомоги та медицини катастроф у Фейсбуці. 

До центральної оперативної диспетчерської надійшшло повідомлення, що чоловік подавився їжею. Зайшовши у квартиру, керівник бригади лікар ЕМД миттєво оцінила ситуацію: на підлозі, на кухні, лежав чоловік віком приблизно 40-років без ознак життя, дихання і пульс були відсутні. Лікар констатувала клінічну смерть потерпілого. 

На той момент в квартирі перебувала мати потерпілого, яка повідомила медикам, що її син сидів за столом, їв приготовану нею печінку, як раптом почав кашляти, потім посинів і втратив свідомість. 

Лікар оглянула тіло чоловіка, обстежила верхні дихальні шляхи і виявила стороннє тіло в глотці. Пінцетом медик вилучила шматок їжі.

Одразу бригада ЕМД розпочала реанімаційні заходи: штучну вентиляцію легень, непрямий масаж серця. На 23-ій хвилині реанімаційних заходів серцева діяльність відновилася, з’явився пульс. На 30 хвилині відновилось самостійне дихання. Реанімаційні заходи були успішними, потерпілого чоловіка у важкому стані доставили у ЛМКЛ. 


Бажаєте читати першим найважливіші новини Луцька та Волині? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram! Також за нашим сайтом можна стежити у Facebook, Google+ та Instagram.

Залишити коментар
#БудьПершим — підписуйся на нас у соцмережах:
Попередня новина Більше 700 учасників відвідає «Волинь - Інвест 2018»
Наступна новина Чергова сесія Волиньради: яких рішень очікувати громаді? ВІДЕО
Останні новини
Схожі новини