Клініку на Закарпатті, у якій анонімно робили щеплення від ковіду, покарали

Клініку на Закарпатті, у якій анонімно робили щеплення від ковіду, покарали

МОЗ покарало клініку на Закарпатті, яка запровадила анонімну вакцинацію від коронавірусу, виключивши її з переліку закладів охорони здоров’я, які проводять COVID-щеплення.

Також заборонили передавати туди вакцину, куплену за кошти держбюджету чи доставлену в рамках глобальної ініціативи COVAX. Про це повідомив міністр охорони здоров’я Віктор Ляшко на брифінгу, – повідомляє ІА «Волинські новини».

Зокрема, Ляшко зазначив, що в Україні вже проведено 26 мільйонів 284 тисячі щеплень, кожне з яких внесене медичними працівниками до електронної системи охорони здоров’я, «тому що так передбачають нормативно-правові акти міністерства».

«Але, на жаль, є заклади охорони здоров’я, працівники яких не читають алгоритми міністерства і не чують попереджень. Тобто ці заклади свідомо порушують ліцензійні умови провадження медичної діяльності, тому будуть покарані. Вчора один заклад в Закарпатській області, який придумав собі процес «анонімної вакцинації», був виключений мною з переліку закладів охорони здоров’я, які проводять щеплення проти COVID-19», – наголосив Ляшко.

За його словами, додатково цей заклад буде ретельно проінспектований ліцензійною комісією МОЗ на предмет дотримання ліцензійних умов.

Нагадаємо, у листопаді в Ужгороді запрацював анонімний пункт вакцинації від коронавірусу, в якому також можуть зробити щеплення власники фейкових COVID-сертифікатів. За даними власника приватної клініки, на базі якої працює анонімний кабінет вакцинації, там щепили від COVID-19 майже півтори тисячі людей.


Бажаєте читати першим найважливіші новини Луцька та Волині? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram! Також за нашим сайтом можна стежити у Facebook, Google+ та Instagram.

Залишити коментар
#БудьПершим — підписуйся на нас у соцмережах:
Попередня новина Розшукують 37-річного волинянина, який спричинив смертельну аварію
Наступна новина У Луцьку авто збило 10-річну дівчинку на пішохідному переході
Останні новини
Схожі новини